در اولین همایش نخبگان و به مناسبت هفته دولت برگزار می‌شود

نشست مشترک هیات دولت با نخبگان‌

گروه دانش - بهاره صفوی: جلسه هیات دولت در حضور بیش از یکهزار نفر از شرکت‌کنندگان در دومین همایش ملی نخبگان جوان که از نخبگان و برگزیدگان جوایز و اعتبارات پژوهشی بنیاد ملی نخبگان هستند، برگزار می‌شود. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اعلام این خبر افزود: در این جلسه نخبگان جوان، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را مستقیم با دولت در میان خواهند گذاشت و 3 مصوبه مهم در خصوص حمایت از نوآوران، مخترعان و نخبگان از تصویب دولت خواهد گذشت، سپس رئیس‌جمهور طی سخنان مبسوطی مباحث مورد نظر را با جامعه نخبگان در میان خواهد گذاشت.
کد خبر: ۱۹۷۹۴۶
به گفته دکتر صادق واعظ‌زاده، مصوبات مورد بررسی در این جلسه که در جلسات قبلی دولت و کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری دولت بررسی شده است، شامل 3 مورد است؛ مورد اول آیین‌نامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی است.

براساس این آیین‌نامه، همه آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها، کتابخانه‌ها و شبکه‌های اطلاع‌رسانی دولتی در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، صنایع و دیگر موسسات دولتی بر روی نوآوران باید باز شوند و امکانات خود شامل منابع و تجهیزات پژوهشی و تحقیقاتی، فضا و امکانات و مواد آزمایشگاهی و کارگاهی، خدمات تجهیزات پیشرفته و تخصصی و خدمات آزمایش‌ها و نتایج مطالعات و پژوهش‌های خود، امکانات بازدید از کارخانجات و تاسیسات و راهنمایی و مشاوره علمی و تخصصی را در اختیار نوآوران قرار دهند. موسسات ذی‌ربط تقاضای مساعدت نوآوران را با حفظ اسرار نوآوری آنها بررسی می‌کنند و حمایت‌های ممکن را در اختیار آنان قرار می‌دهند؛ البته این نوآوران باید قبلا قدم‌های موثری برای تکمیل نوآوری خود برداشته باشند و فقط در مرحله ایده نمانده باشند.

به گفته واعظ‌زاده دستور کار دوم جلسه دولت و نخبگان، لایحه حمایت از تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات و شرکت‌های دانش‌بنیان است. طبق پیش‌نویس تهیه شده، تسهیلات گسترده‌ای برای عملیاتی کردن اختراعات و نوآوری‌هایی که مراحل پژوهشی و تولید فناوری را پشت‌سر گذاشته‌اند، فراهم می‌شود.

شرکت دانش بنیان براساس تعریفی که در لایحه ارائه شده است، تشکیلاتی است خصوصی یا تعاونی که محور اصلی فعالیت آن گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات است. در این لایحه پیش‌بینی شده است که شرکت‌های دانش بنیان مشمول معافیت‌های مالیاتی خواهند بود و همچنین دولت نسبت به ارائه معافیت‌ گمرکی، تشکیل بورس، بیمه و انجمنی برای این نوع شرکت‌ها و تجمیع امور اداری مربوط به آنها به منظور سهولت کسب و کار اقدام می‌کند.

براساس این لایحه، به منظور کمک به تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات و ارائه تسهیلات و اعطای وام و سرمایه مخاطره‌پذیر به شرکت‌های دانش بنیان و شکوفایی و کاربرد دانش فنی موجود به صندوقی تحت عنوان صندوق نوآوری و شکوفایی زیر نظر هیات امنا تشکیل می‌شود.

واعظ‌زاده درباره دستور کار سوم جلسه هیات دولت و نخبگان نیز می‌گوید: این دستور کار مربوط به آیین‌نامه ارائه تسهیلات مسکن به نخبگان است. وی می افزاید: مشمولان این طرح افراد بسیار شاخص از میان نخبگان و استعدادهای برتر هستند که پس از اخذ درجه دکتری، در یکی از مراکز پژوهشی، دانشگاهی و یا صنعتی داخل کشور شاغلند.

جلسه دولت و نخبگان روز چهارشنبه از ساعت 30/7 تا 10 صبح از شبکه 3 سیما به صورت زنده پخش می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها