رئیس اتاق ایران گفت: اعمال تحریمها تاکنون 10 هزار فرصت شغلی در آلمان را از بین برده است و در صورت ادامه این شرایط، این میزان افزایش خواهد یافت.
نگرشهای سیاسی بر روابط اقتصادی صدمههای جدی وارد خواهد کرد و رکود اقتصادی و بحران جهانی غذا ناشی از همین مسائل است.
نهاوندیان تصریح کرد: اکنون نسل جدیدی از مدیران تحصیلکرده در ایران وارد کار شده اند که اگر انتخاب آنها بر اثر اعمال محدودیتها محدود شود، سبب گرایش آنها به سمت تجارت با کشورهایی مانند چین، روسیه و هند خواهد شد.
وی ضمن اشاره به محدودیتهای بانکی اعمال شده در خصوص بانکهای ایرانی گفت: تجربه نشان داده است که تحریمهای اقتصادی برای تحقق اهداف سیاسی بویژه در مورد کشوری مانند ایران موثر نیست، زیرا با وجود این تحریمها مبادلات تجاری ایران با کشورهای جهان افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه تجاری آلمان باید از دولتمردان خود بخواهند که از تاثیر مسائل سیاسی بر روابط اقتصادی جلوگیری کرده و مشکلات موجود را از طریق مذاکره حل کنند.