گروه بینالملل: نشست 2 روزه وزرای دفاع کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شامگاه جمعه در حالی به کار خود پایان داد که حاضران در این نشست به درخواستهای آمریکا برای افزایش قابل توجه حمایتشان از جنگ افغانستان با اختصاص نیروها و امکانات نظامی بیشتر تن ندادند.
در حالی که رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالاتمتحده در اولین روز نشست خواستار حمایت هر چه بیشتر اعضای ناتو از عملیات این سازمان در افغانستان شده بود تنها دستاورد این نشست موافقت ایتالیا با رفع محدودیتهای وضع شده بر جابجایی نیروهای این کشور در افغانستان و تعهد اعضا به اختصاص دادن سه فروند هواپیمای باربری سنگین 17 C دیگر برای پشتیبانی از نیروهای عملیاتی در افغانستان بود.
کد خبر: ۱۸۱۶۸۸
نشست دو روزه بروکسل تا حدود زیادی تحتالشعاع خبرهای اخیر پیرامون افزایش قابل توجه تلفات نیروهای مستقر در افغانستان و رسیدن آن به سطحی بالاتر از تلفات جنگ عراق قرار داشت.
ناتو در حال حاضر 53 هزار نیرو در افغانستان دارد اما ایالاتمتحده خواستار اعزام نیروهای تازه نفس برای تقویت واحدهایی مستقر در این کشور است. تلاشهای گیتس برای ترغیب همتایانش در ناتو به پذیرفتن این خواسته در نشست بروکسل عملا نتیجهای در بر نداشت.