نشست مجلس‌نپال برای لغو سلطنت

مجلس نپال امروز (چهارشنبه) نشست خود را برای لغو سلطنت 240 ساله نپال و اعلام جمهوری در این کشور منطقه‌ هیمالیا آغاز کرد. همزمان هزاران تن از مردم این کشور در خیابان‌های پایتخت با دست زدن، آواز خواندن و‌ پایکوبی "طلوع جمهوری" را جشن گرفته‌اند.
کد خبر: ۱۷۷۹۷۹

به گزارش ایسنا، در اطراف محل برگزاری مجلس نپال که قرار است اواخر امروز سلطنت را منحل و گیانندرا، پادشاه غیر مردمی کشور را از صحنه قدرت حذف کند، تدابیر امنیتی ویژه اتخاذ شده است.

پس از یک سری انفجارها در آستانه این نشست از سوی عناصر مظنون ضد جمهوری حامی گیانندرا، تعداد زیادی پلیس در اطراف مرکز کنفرانس کاتماندو ، پایتخت نپال مستقر شده‌اند.

روز سه‌شنبه اندکی پس از سوگند خوردن اعضای مجلس قانونگذاری یک بمب دست ساز در یکی از پارک‌های کاتماندو منفجر شد که به زخمی شدن دو تن انجامید.

قانون‌گذارانی که ماه گذشته برای تهیه پیش نویس قانون اساسی جدید انتخاب شدند  ساعت 11 صبح به وقت محلی جلسه امروز را آغاز کردند.

پراچاندا، رهبر مائوئیست‌ها که انتظار می‌رود ریاست دولت آینده نپال را بر عهده بگیرد، روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت: این یک روز تاریخ ساز است. مردم 50 سال است که برای چنین روزی مبارزه می‌کنند. سلطنت به طور رسمی به پایان می‌رسد.

مائوئیست‌ها که مدت‌ها است برای حذف پادشاه و ایجاد یک جمهوری متعهد شده‌اند در انتخابات ماه آوریل به طرز تعجب آوری پیروز شدند و یک سوم کرسی‌های مجلس 601 نفری نپال را تصاحب کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها