رییس پلیس آگاهی استان خوزستان:

40 درصد قتل‌ها در خوزستان ناموسی است

رییس پلیس آگاهی استان خوزستان گفت: بیش از40 درصد قتل‌ها در خوزستان است و استان خوزستان، از نظر آمار قتل‌های ناموسی، پس از استان سیستان ‌و بلوچستان، در رتبه دوم کشوری قرار دارد.
کد خبر: ۱۷۰۸۲۹

سرهنگ «مختاری‌فرد» در گفتگو با اسنا گفت: 75 درصد گمشدگان استان را دختران و زنان تشکیل داده و بر اساس گزارش‌های موجود، سن اغلب دختران و زنان گمشده 15 تا 20 سال بوده و عملیات و بررسی‌های پلیس در این موارد، منتج به این می‌شود که افراد گمشده اغلب از خانه فرار کرده‌اند.

اودر تشریح جرایم جنایی استان خوزستان، تصریح کرد: آدم‌ربایی کمترین آمار را در میان جرایم جنایی استان خوزستان به خود اختصاص می‌دهد؛ به طوری که در یک سال، به طور میانگین پنج مورد آدم‌ربایی اتفاق افتاده که بیشتر هم به علت اختلافات مالی بوده‌ است.

سرهنگ مختاری‌فرد با ابراز تاسف از افزایش آمار قتل نفس در خوزستان بویژه در اهواز، در عین حال گفت: خوشبختانه پلیس آگاهی تا کنون توانسته 79 درصد این جرایم را کشف کند.

او بیشترین آمار «تجاوز به عنف» در استان خوزستان را پس از آبادان، مربوط به اهواز دانست و گفت: مجرمان به شیوه‌های متفاوت، در پوشش مسافرکش‌، افراد را از مرکز شهر می‌ربایند و به حاشیه شهرها می‌برند.

به گفته او، استان خوزستان در میان سایر استانهای کشور، در ارتکاب جرم تجاوز به عنف، در رده‌های دهم و گاه یازدهم و استان‌های اصفهان، تهران و شیراز در رتبه‌های نخست قرار دارند.

رییس پلیس آگاهی استان خوزستان در همین ارتباط خبر داد: اخیرا اعضای باند متجاوزان به عنف در استان با بیش از 16 فقره جرم دستگیر شده‌اند.

او سن این متهمان را بین 20 تا 28 سال عنوان و نسبت به کاهش سن مجرمان تجاوز به عنف در استان ابراز تاسف کرد.

سرهنگ مختاری‌فرد افزود: بیش از40 درصد قتل‌ها در خوزستان را از نوع ناموسی است و استان خوزستان، از نظر آمار قتل‌های ناموسی، پس از استان سیستان‌ و بلوچستان، در رتبه دوم کشوری قرار دارد.

او گفت: از آن جا که در این نوع قتل‌ها معمولا ولی‌ دم، خود، قاتل است، حداکثر مجازات برای متهم، هشت سال زندان است.

سرهنگ مختاری‌فرد به سن کیف‌قاپی در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: سن کیف‌قاپی در استان، بین 16 تا 20 سال است که اگر برخورد جدی و اعمال مجازات لازم در مورد کیف‌قاپان صورت نگیرد، این افراد در آینده به سرقت‌های بزرگ روی می‌آورند و در این زمینه ما معتقدیم که مجازات در برخی موارد، متناسب با نوع جرم نیست.

او گفت: سال گذشته نیروی انتظامی تحقیقی مبنی بر عوامل موثر در بروزجرم به عمل ‌آورد و طبق آن، صداوسیما سه درصد، آموزش و پرورش پنج درصد و صنوف 20 درصد در بروز جرم موثرند که برای رفع این موارد باید فرهنگ‌سازی درستی صورت گیرد و هر یک از این نهاد‌ها نسبت به سهمی که در بروز جرم دارند، باید با اجرای طرح‌ها و برنامه‌های کارشناسی شده، این مساله را جبران کنند.

به اعتقاد رییس پلیس آگاهی خوزستان، جرم و ایجاد ناامنی، چیزی نیست که بتوان به ‌سادگی از کنار آن گذشت و باید بررسی کرد که چرا یک جوان در سن 15 سالگی اقدام به سرقت کرده و یا مرتکب جرم می‌شود؟ چرا مجازاتی که توسط دستگاه‌های قضایی تایید شده، گاهی به طور کامل اجرا نمی‌شود؟ چند زندانی محکوم به قصاص در زندان‌های کشور داریم که حکم آن‌ها با آن که تائید شده، اما به اجرا درنیامده است؟

او با بیان این که گنجایش زندان‌های ما بسیار کم است، خاطرنشان کرد: بیشتر ایده‌های جرایم بعدی یک مجرم پس از طی محکومیت، در زندان شکل می‌گیرد و از سویی دیگر لازم است، برای جرایم تاثیرگذار مجازات شدیدی اعمال شود.

رییس پلیس آگاهی استان خوزستان در مورد وجود سلاح‌های غیرمجاز در استان علی‌رغم کشف پیوسته آن، گفت: خوزستان با کشوری مانند عراق هم‌مرز است و در این کشور سلاح‌های زیادی یافت می‌شود. دشمن نیز در آن سوی مرزها می‌خواهد، کشور ما ناامن باشد؛ بنابراین سلاح‌ها براحتی در کشور عراق خرید و فروش شده و غیرقانونی وارد خوزستان می‌شود.

او با اشاره به وضعیت خوب استان خوزستان از نظر پایین بودن نرخ جرایم رایانه‌ای، خبر داد: پلیس آگاهی خوزستان موفق شد، میزان کشف جعل در خوزستان را به 52 درصد افزایش دهد. همچنین کشف کلاهبرداری در خوزستان 15 درصد رشد یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها