شورای امنیت سازمان ملل به شکایت گرجستان از روسیه رسیدگی می‌کند

شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه با تقاضای گرجستان برای تشکیل اجلاسی ویژه برای رسیدگی به تازه‌ترین بحران بین تفلیس و مسکو درباره منطقه تجزیه‌طلب آبخازی گرجستان موافقت کرد.
کد خبر: ۱۶۹۹۸۳

این تقاضا که هفته گذشته تسلیم شد پس از این‌که تفلیس روسیه را متهم کرد یک فروند هواپیمای شناسایی بدون خلبان گرجستان را سرنگون کرده است، اهمیت بیشتری یافت.

به گزارش رویترز از سازمان ملل متحد ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل به دنبال مشاوره بین 15 کشور عضو شورای امنیت گفت یک جلسه خصوصی روز چهارشنبه تشکیل خواهد شد.

وزارت خارجه گرجستان گفت: یک جت نیروی هوایی روسیه روز یکشنبه یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون خلبان این کشور را در آسمان آبخازی سرنگون کرد. نیروی هوایی روسیه این ادعا را رد کرد. ایراکی الاسانیا نماینده گرجستان در سازمان ملل گفت: وزیر خارجه گرجستان در نظر دارد با شرکت در جلسه شورای امنیت مدارک کشورش را ارائه دهد.

چورکین گفت: از شورا خواسته است به نماینده آبخازیا نیز اجازه حضور در این جلسه داده شود.

وی گفت از نظر ما این درست نیست که در طول سالها بحث دراین‌باره در شورای امنیت، به آبخازیا هرگز اجازه اظهارنظر داده نشده است.

الاسانیا ادعای دولت تجزیه‌طلب آبخازیا را درباره این‌که نیروهای آن، هواپیمای مورد بحث را سرنگون کرده‌اند، رد کرد و گفت: تفلیس شواهد آشکاری دارد که جت روسی در این کار دست داشت. آبخازیا در ساحل دریای سیاه از نظر بین‌المللی به عنوان بخشی از گرجستان به حساب می‌آید، اما پس از جنگی در اوایل دهه 1990 به وسیله تجزیه‌طلبان تحت حمایت مسکو کنترل شده است.

پس از این‌که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هفته گذشته به دولتش دستور داد با آبخازیا و یک منطقه جدایی‌طلب دیگر گرجستان یعنی اوستیای جنوبی روابط نزدیک‌تری برقرار کند، تفلیس مسکو را متهم کرد در عمل آبخازیا را به خاک خود ضمیمه کرده است.

الاسانیا گفت: اقدام مسکو به این معنی است که آنها عملا دارند بخش‌هایی از کشور ما را ضمیمه می‌کنند. وی گفت روسیه که یک نیروی حافظ صلح در منطقه دارد از «خط قرمز» عبور کرده و خود را به عنوان عامل تسهیل حل این مناقشه کاملا بی‌اعتبار کرده است.

سازمان ملل نیز حدود 150 پلیس ناظر نظامی در گرجستان دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها