قربانعلی دری نجف آبادی ، دادستان کل کشور به وزیر بهداشت می نویسد: در صورتی که تمامی شرایط و ضوابط مربوط رعایت شود و کشور مبدا (شرکت فرانسوی مریو) و صادرکننده سهل انگاری داشته ، باید تمامی خسارت های مربوط را جبران و دستگاه های ذی ربط پیگیری کنند.
وی تاکید می کند: بدیهی است باید هرگونه خسارتی به بیت المال و دستگاه های عمومی به وسیله عوامل مقصر و سهل انگار در صورت احراز و اثبات جبران شود.
آنچه در این نامه مورد تاکید قرار گرفته ، در ارتباط با حکم سوم راجع به محکومیت مقصران این پرونده است که هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته و این که چه کسانی بی مبالاتی و سهل انگاری کرده اند، مشخص نشده است.
احمد قویدل ، مدیرعامل انجمن هموفیلی ایران در این خصوص به «جام جم » می گوید: سرنوشت پرونده کیفری شامل 3مورد، تولیدات داخلی و مجهز نبودن پالایشگاه ، واردات فرآورده های خونی آلوده به ایدز از کشور فرانسه و خریدهای غیراستاندارد برای پالایشگاه است که تنها برای مورد اول در سال 1380رای صادر شد و 2مورد دیگر همچنان مسکوت مانده است.
در واقع آنچه باعث اعتراض بیماران و انجمن می شود، این است که پرونده 1351بیمار دیگر هموفیلی که قربانی فرآورده های خونی گذشته هستند، تشکیل شده ؛ اما شعبه رسیدگی کننده درخواست کارشناسی مجدد کرده که این به معنای نادیده گرفتن همه کارشناسی های گذشته و شروع از نقطه صفر است.
به اعتقاد قویدل ، در صورت رسیدگی به پرونده کیفری ، در واقع دیگر نیازی به کارشناسی مجدد پرونده 1351بیمار هموفیلی نیست و روند این پرونده تسریع می یابد.
براساس آمار مرکز تحقیقات کبد و گوارش ایران ، شیوع آلودگی به هپاتیت Cتنها دوصدم درصد جمعیت کشورمان را تهدید می کند؛ در حالی که این وضعیت در بیماران هموفیلی (در مقطع تشکیل پرونده ) 70درصد، تالاسمی 40درصد و دیالیزی ها 20درصد است.
این وضعیت نشان دهنده آلودگی بیماران از طریق خون است و دیگر فرضیات در خصوص آنان اشتباه بوده است.
وزارت بهداشت عذرخواهی کند
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران از بی توجهی مسوولان وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون در ارتباط با اجرای حکم دادگاه مبنی بر عذرخواهی از افرادی که در پرونده خون های آلوده دچار آسیب و زیان شده اند، انتقاد می کند و می گوید: براساس ابلاغ واحد اجرای احکام به وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ، این دو مجموعه باید از افرادی که در این پرونده آلوده شده اند، عذرخواهی کند.
در حقیقت ، موضوع عذرخواهی از بیماران راجع به اهمال در خصوص آلوده شدن آنان نیست ؛ بلکه عذرخواهی از خواهان ها برای نسبت دادن به آلودگی بیماران از راه های دیگر غیر از خون است.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تصریح می کند: نسبت دادن این آلودگی به بیماران آلوده شده و مادران آنان ، موجب رنجش خاطر و نگرانی خواهان ها شد و به نوعی توهین به مادران آنان بود.
هوش مصنوعی یکی از قدیمیترین عادتهای ما در اینترنت را تغییر داده است
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین عنوان شد
در گفتوگو با جامجم آنلاین تشریح شد
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین مطرح شد