یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: قاضی مرتضوی با حضور در جلسه کمیسیون فرهنگی از ارتباط موسسه ملی پژوهش افکار عمومی و موسسه آینده با ضدانقلاب و مسوولان سیاسی امریکا پرده برداشت .
کد خبر: ۱۶۱۱۱
این نماینده افزود: قاضی مرتضوی با ارائه مستنداتی اعلام کرد که موسسه آینده 45میلیون تومان از امریکایی ها برای انجام جمع آوری اطلاعات از داخل کشور دریافت کرده است . یکی از نظرسنجی های این موسسه برای موسسه تحقیقاتی گالوپ وابسته به وزارت خارجه امریکا بوده است که موسسه مذکور به همراه تلویزیون CCN امریکا پروژه های تحقیقاتی خود را در تمام کشورهای جهان به انجام می رساند.گفتنی است پیش از این قاضی مرتضوی طی نامه های جداگانه ای به وزرای اطلاعات ،خارجه و ارشاد برخی یافته ها و مستندات دستگاه قضایی از این 2موسسه نظر سنجی را ارسال کرده بود . این نامه ها توسط یکی از نمایندگان مجلس در اختیار خبرنگار پارلمانی ما قرار گرفت.
فرمهای نظرسنجی را در محل موسسه پر می کردیم
در قسمتی از نامه مرتضوی خطاب به وزیر اطلاعات در خصوص مخدوش بودن نظرسنجی های انجام شده آمده است : 98مورد این پرسشنامه ها از 100نمونه مذکور ساختگی و جعلی و غیر واقعی می باشد. در بسیاری از این پرسشنامه ها آدرس و مشخصات پلاکهایی درج گردیده که از طبقات دوم یا چهارم آن نظرسنجی شده است . حال آنکه ساختمان های مذکور یک طبقه بوده و طبقاتی که پرسشگر مدعی مراجعه و نظرسنجی است ، وجود خارجی ندارد.در قسمت دیگری از این نامه آمده است : تعداد دیگری که در پرسشنامه منزل مسکونی معرفی شده آرایشگاه مردانه یا بنگاه مشاوره املاک یا اماکنی است که اطلاق منزل مسکونی بر آن غیرواقعی است . تحقیقات و بازجویی از پرسشگرانی که چنین فرمهای ساختگی را تهیه و ارائه نموده اند حکایت از اطلاع مسوولان موسسه از جعل و ساختگی بودن آن دارد. یکی از پرسشگران صریحا اعلام نموده که اکثر فرمهای نظرسنجی با نظر و دیدگاه شخصی پرسشگران که از جلسات توجیهی مسوولان موسسه استنباط نموده اند در همان محوطه موسسه تکمیل و بدون هیچگونه کار پژوهشی یا تحقیقات محلی ارائه گردیده است . در ادامه این نامه درخصوص همکاری این موسسه با گروه منافقین آمده است : اعلام این جرم به دادگاه از طریق یکی از مسوولان معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته و مدیرعامل موسسه مذکور نیز به استناد اظهارات آن مقام مسوول مراتب همکاری فرد موردنظر با منافقین را بیان نموده است . همچنین شیوه اطلاع برخی افراد خانواده مشارالیه به لحاظ بروز اختلاف خانوادگی پس از حدود یک سال و نیم همکاری و سرویس دهی مخفیانه به بیگانگان و اطلاع آن وزارتخانه محترم از طریق یکی از بستگان وی در اولین مراحل تحقیقات مقدماتی به صورت مکتوب توسط متهم اعلام شد. در این نامه درخصوص ارتباط موسسه مذکور با سفارتخانه های کشورهای خارجی آمده است : در خصوص ارتباط این موسسه با سفارتخانه ها و اتباع کشورهای خارجی و فروش نظرسنجی های انجام شده در طول سنوات قبل به موجب اسناد و مدارک به دست آمده در محل ساختمان موسسه «ملی پژوهش افکارعمومی » تحقیقاتی در این رابطه صورت گرفته و تعدادی از افراد ایرانی دخیل در این امور شناسایی شده اند. همچنین موسسات فوق الذکر با سوئاستفاده از عناوین دولتی و پژوهشی به برخی اسناد و مدارک و اطلاعات طبقه بندی شده و سازمانی دست یافته و خصوصا موسسه آینده با مسوولان سفارتخانه های خارجی ازجمله گرینستاک دبیر دوم سفارت بریتانیا و سایر کشورها همکاری داشته اند و از این طریق سفارشاتی که دارای جنبه های سیاسی و امنیتی است ، انجام گردیده چنانچه در سوابق آن وزارت محترم مدارکی در این خصوص و در رابطه با نظرسنجی موسسه دیگری برای موسسه میشیگان امریکا موجود است ، ارسال نمایند.
موسسه ملی پژوهش افکار عمومی هویت قانونی ندارد
در قسمتی از نامه قاضی مرتضوی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آمده است : اسناد به دست آمده حکایت از آن دارد که موسسه ای به نام «موسسه ملی پژوهش افکار عمومی » به ثبت نرسیده و هویت واقعی و قانونی ندارد. مقتضی است در صورت وجود پروانه یا سابقه ثبتی و یا هرگونه سندی که شخصیت حقوقی و قانونی این موسسه را به اثبات برساند به دادگاه ارسال نمایید. در ادامه این نامه آمده است : براساس اسناد موجود و نظریه کارشناس رسمی دادگستری که به وکیل مشترک آقای گرانپایه و معاونت وقت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ گردیده مبلغ دویست میلیون ریال از ردیف بودجه دولتی وزارتخانه مذکور توسط معاونت اسبق آن وزارتخانه به حساب شخصی مدیر عامل این موسسه واریز شده است که بموجب نظریه کارشناس مذکور فاقد محمل قانونی است . بر اساس اسناد به دست آمده مدیر عامل این موسسه در بهمن ماه 1379در ازای دریافت مبلغ 50000000ریال برای سفارت ژاپن اقدام به نظرسنجی نموده ولی در شهریور 1380اقدام برای اخذ مجوز می نماید. چنانچه در این خصوص اسناد و مدارکی وجود دارد ارسال و اعلام نمایید.
ارتباط با موسسه امریکایی گالوپ
در نامه قاضی مرتضوی به خرازی ، وزیر امور خارجه درخصوص ارتباط موسسه نظرسنجی آینده با سازمان های بیگانه آمده است : براساس مستندات موجود به صورتی بی ضابطه تعداد معتنابهی نظرسنجی غیرقانونی توسط موسسه برای مراکز بین المللی بیگانه انجام گرفته است . یکی از این مراکز، موسسه تحقیقاتی گالوپ وابسته به وزارت امور خارجه دولت امریکاست . موسسه مذکور غالبا به همراه شبکه تلویزیونی امریکا ( )CNNپروژه های تحقیقاتی امریکا را در تمام کشورهای جهان به انجام می رساند. موضوع یکی از نظرسنجی های دیگر موسسه آینده بررسی نظرات مردم ایران در مورد دولت امریکا و انفجارهای 11سپتامبر می باشد. یکی از عوامل اطلاعاتی دولت امریکا با نام «ریچارد بورفولدر» که مسوول اجرای این پروژه بوده است به دفتر موسسه مراجعه و مذاکراتی با مسوولان آن انجام داده است . وی در جریان سفر مدیر عامل موسسه به دبی نیز مذاکراتی را با نامبرده به صورت مخفیانه انجام داده است که محتوا و موضوعات مورد مذاکره و اطلاعات مبادله شده بر اساس مدارک مکشوفه در دست بررسی است . همچنین تحقیقات دیگری با عناوین طرح P.A.R.Cدر دیماه 1380برای یک مرکز خارجی انجام شده که در آن سوالات بسیار مشکوک و القایی در زمینه اعتقادات دینی مردم آمده است : از دیگر مراکز طرف ارتباط، مراکزی وابسته به سازمان ملل (بویژه یونیسف ) است که به صورت غیر مجاز اطلاعات داخلی کشور را در اختیار آنان قرار داده و از سال 76نتیجه تحقیقاتی بسیار سیاه از چگونگی اشتغال کودکان ایران ارائه داده که از عوامل فشار یونیسف به ایران بوده است . کمیساریای پناهندگان سازمان ملل UNGCRنیز از جمله مراکزی است که ارتباط فعالی با این موسسه برقرار نموده که نتیجه آن در دست بررسی و کارشناسی می باشد. برخی از مراکز فشار بین المللی نیز که در زمینه جریانسازی و القای حقوق بشر امریکایی در سطح جهان فعالند از سوی «موسسه آ ینده » مورد حمایت و همراهی قرار گرفته و بموجب مدارک مکشوفه همکاری های غیر مجاز و مشکوکی میان آنها وجود داشته است . در یکی از نامه های موسسه آینده به دفتر کمیساریای حقوق بشر سوئیس از این مرکز جریان ساز علیه نظام اسلامی ایران خواسته شده تحقیقات حقوق بشر خود در ایران را از طریق این موسسه به انجام رسانند. در این نامه بااشاره به ارتباط غیرقانونی این موسسه با سفارتخانه های بیش از 10کشور اروپایی و آسیایی آمده است : اسناد و مدارک مکشوفه از موسسه مذکور حکایت از وسعت ارتباطات و انجام قرارهای متعدد ملاقات با بیگانگان دارد. ازجمله موضوع رد و بدل شدن نامه میان مدیرعامل موسسه آینده با گراینستک دبیر دوم سفارت بریتانیا و جلسات متعدد با سفارت انگلستان در پرونده موجود است . همچنین در این نامه از وزیر امور خارجه خواسته شده به دلیل این که هیچ گونه مدرکی درخصوص ارتباط موسسه ملی پژوهش افکار عمومی با سفیر ژاپن که با اطلاع یکی از معاونان وزارت خارجه انجام گرفته باشد موجود نیست ، چنانچه وزارتخانه مذکور مدرکی دارد ، برای بهره برداری قضایی ارسال گردد.