سیل ویرانگر در نپال، ۵۴۷ کشته برجای گذاشته است

کشتار سیل در نپال

بلا
شمار قربانیان سیل‌های ناگهانی و ویرانگر در امتداد مرز نپال و چین به ۵۴۷ نفر رسیده، بیش از ۱۳۰۰ نفر هم مفقود شدند و تلاش‌ها برای یافتن آنها ادامه دارد.
کد خبر: ۱۵۶۴۵۴۱

امدادگران پس از وقوع سیلاب ناگهانی و گسترده در مرز نپال و تبت، در جست‌وجوی بازماندگان هستند. این سیلاب خانه‌ها را ویران کرده، جاده‌ها را زیر آب برده و پل‌ها را در پی جاری شدن گل‌ولای و جریان شدید آب با خود برده است. 
به گزارش ایسنا، نخست‌وزیر نپال برای بازدید از مناطق آسیب‌دیده به «بیدور» در منطقه «نوواکوت» سفر کرد. براساس اعلام هیأت گردشگری نپال، بیش از ۶۵۰ گردشگر خارجی و داخلی در سمت نپالی مرز مفقود شده‌اند. در میان مفقودشدگان، ۱۷۸ گردشگر هندی، ۱۲۷ تبعه نپال، ۶۵ شهروند آمریکایی، ۳۵ شهروند استرالیایی و ۳۳ شهروند بریتانیایی حضور دارند. دولت هند نیز اعلام کرده است از ۲۸۸ نفر از اتباع این کشور که در خاک نپال بوده‌اند اطلاعی در دست نیست. 
همچنین مقامات پکن ضمن تأیید مرگ سه نفر اعلام کردند که ۵۵۸ نفر در تبت همچنان مفقودند. وزارت امور خارجه چین اعلام کرده است ۱۰۰ تبعه چینی در پی وقوع سیل‌های ناگهانی در سمت نپالی مرز، مفقود شده‌اند. 
پس از وقوع این سیل ناگهانی چین هشدار داد یک دریاچه سدی بزرگ که در نزدیکی محل تلاقی دو رودخانه در نپال شکل گرفته، با خطر بالای شکست مواجه است. شمار قربانیان سیل‌های ناگهانی و ویرانگر در امتداد مرز نپال و چین تاروزجمعه به ۵۴۷ نفر رسیده و بیش از ۱۳۰۰ نفر هنوز مفقود هستند. باجست و جو و امدادرسانی در مناطق آسیب‌دیده، تاکنون ۱۵۴۵ نفر از مرگ نجات یافته‌اند. ۱۴۷۳ نفر مصدوم شده‌اند.
سایمون کوک، استاد ارشد حوزه انرژی، محیط‌زیست و امنیت در دانشگاه داندی و متخصص در زمینه یخچال‌شناسی به بی‌بی‌سی گفت که روز چهارشنبه، یکی از همکارانش هنگام بررسی تصاویر ماهواره‌ای متوجه شد که بخشی از قسمت پایینی یک یخچال طبیعی در نزدیکی مناطق سیل‌زده از بین رفته است؛ موضوعی که نشان می‌دهد «نوعی بهمن یخی یا فروپاشی یخچال طبیعی» اتفاق افتاده است. 
او همچنین گفت: «فکر می‌کنم برخی بر این باورند که این حادثه بر اثر وقوع زلزله‌ای بوده باعث بهمن شده است، اما یک زلزله‌شناس در تیم ما معتقد است که در واقع این یخچال طبیعی فروریخته و با کف دره برخورد کرده است. این موضوع نشان‌دهنده ابعاد و شدت بسیار زیاد این واقعه است.»
 کوک افزود که اعضای تیم او «همگی از ابعاد این فاجعه شوکه شده‌اند، طی سال‌های اخیر، موارد مشابهی در مناطقی مانند هیمالیا، سوئیس و دولومیت در ایتالیا اتفاق افتاده است، اما بابررسی الگوی وقوع این حوادث، به این فکر می‌کنید که تغییرات اقلیمی ممکن است در آنها نقش داشته باشد.» 
گرمایش زمین احتمالا باعث ذوب شدن و تخریب لایه‌های یخ‌زده دائمی خاک شده است، لایه‌هایی که تا حدی به استحکام دامنه برخی کوه‌ها کمک می‌کنند.
در پی جاری‌شدن سیل مهیب و رانش زمین در بخش‌هایی از کشور نپال که موجب جان‌باختن و مفقودشدن صد‌ها نفر و تخریب زیرساخت‌ها و منازل مردم شد، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن ابراز همدردی با دولت و مردم نپال، خصوصا خانواده‌های جان‌باختگان و مفقودشدگان، برای آسیب‌دیدگان آرزوی بهبودی کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات انتشار یافته: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۷
امروزه تکنولوژیهای پیشرفته جهانی توسط جنایتکارترین افراد تاریخ بشر در جهت کشتار و ویرانی بکار میروند.

نیازمندی ها