پشت پرده آمارهای تلویزیون
چرا همه نظرسنجی‌های صداوسیما منتشر نمی‌شوند؟

پشت پرده آمارهای تلویزیون

رئیس سیمافیلم در نشست خبری درباره آخرین وضعیت تولید و پخش سریال‌های تلویزیونی توضیحاتی ارائه کرد 

فصل داغ  سریال‌های تلویزیونی

خانگی
مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم در نشست خبری با اهالی رسانه، درباره آخرین وضعیت تولیدات نمایشی تلویزیون، تغییر کنداکتور شبکه‌های سیما و روند تولید و پخش برخی از سریال‌های جدید و برندهای تلویزیونی توضیح داد.
کد خبر: ۱۵۶۲۳۸۴
نویسنده زهرا عباسی - جام جم آنلاین
 
مهم‌ترین محور این نشست، اعلام تغییر الگوی پخش سریال‌ها در شبکه‌های یک، دو و سه بود. بر این اساس، هر یک از این سه شبکه در طول هفته سه سریال متفاوت خواهند داشت و در مجموع ۹سریال در هفته روی آنتن می‌رود. نقویان درباره الگوی جدید پخش سریال‌ها گفت: این تغییر براساس بررسی مدل‌های مختلف، نظرسنجی‌های سازمان صداوسیما در دوره‌های مختلف و همچنین بهره‌گیری از تحلیل‌های هوش مصنوعی انجام شده است. بر این اساس، هر یک از شبکه‌های یک، دو و سه در طول هفته سه سریال متفاوت را در روزهای زوج، فرد و جمعه روی آنتن خواهند برد. رئیس مرکز سیمافیلم مخاطب امروز را به‌دلیل مواجهه با تولیدات متنوع پلتفرم‌های داخلی و خارجی، مخاطبی فعال و تنوع‌طلب توصیف کرد و گفت: پخش یک سریال در ۳۰شب متوالی دیگر الزاما پاسخگوی نیاز مخاطب نیست. او همچنین اعلام کرد برای تثبیت این الگوی پخش، برنامه‌های تبلیغاتی از جمله موشن‌گرافی، بیلبوردهای شهری و گفت‌وگوهای خبری پیش‌بینی شده است. ماه مبارک رمضان و ایام نوروز از این الگو مستثنی خواهند بود و در این ایام با توجه به تغییر سبک زندگی مخاطبان، مدل پخش شبانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
  جزئیات سریال‌های شبکه یک 
در جدول جدید شبکه یک، سریال «اسباب زحمت» به کارگردانی سعید آقاخانی در روزهای زوج و «سرو، سپید، سرخ» در روزهای فرد پخش خواهد شد. همچنین «کارآگاه علوی» به‌صورت هفتگی و تک‌قسمتی در روزهای جمعه روی آنتن می‌رود. نقویان درباره این مجموعه گفت تولید آن به پایان خود نزدیک شده است. نقویان همچنین درباره اسباب زحمت توضیح داد که پخش این مجموعه به‌دلیل همزمانی با رقابت سنگین کنداکتور ماه رمضان نیمه‌کاره مانده و قرار است پخش آن از ابتدا ادامه پیدا کند. او همچنین از تولید اسباب زحمت ۲ خبر داد و گفت این مجموعه در روزهای آینده وارد مرحله تولید می‌شود. 
 خبرهای تازه از سریال‌های شبکه سه 
پس از پایان پخش  سریال «رویای نیمه‌شب» کنداکتور جدید شبکه سه حدود یک هفته تا ۱۰روز بعد اجرایی خواهد شد. براساس اعلام نقویان، «امیدواران» با نام جدید در روزهای زوج پخش می‌شود. «دیوار دفاعی» به کارگردانی احمد کاوری و تهیه‌کنندگی مسعود ده‌نمکی در جدول پخش شبکه سه قرار دارد و «مرد سه هزار چهره» به کارگردانی مهران مدیری به‌صورت هفتگی روی آنتن خواهد رفت. 
وی درباره «مرد سه هزار چهره» گفت: این پروژه درراستای احیای یک برند قدیمی شکل گرفته، ۱۵قسمت دارد و به‌زودی پخش خواهد شد. او همچنین درباره سریال «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی گفت: این مجموعه پس از پایان «امیدواران» از شبکه سه پخش می‌شود و در حال حاضر مراحل پس‌تولید و جلوه‌های ویژه رایانه‌ای آن در حال انجام است. 
نقویان با اشاره به مشارکت شبکه دو و مرکز سیمرغ در تولید و تامین آثار نمایشی اعلام کرد:  جدول پخش نهایی این شبکه در انتظار تکمیل هماهنگی‌های لازم میان این دو مجموعه است و کنداکتور نهایی متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد. 
رئیس مرکز سیمافیلم درباره فصل هشتم «پایتخت» نیز گفت: این مجموعه از برندهای ویژه تلویزیون است و حساسیت فیلمنامه‌ای بالایی دارد. به گفته نقویان، محسن تنابنده به‌عنوان سرپرست نویسندگان بر کیفیت فیلمنامه نظارت دارد و ایده‌های مختلف برای فصل جدید در حال تجمیع است. او تاکید کرد: روند کار متوقف نشده و احتمال دارد نگارش فیلمنامه این فصل تا پایان سال به نتیجه برسد و تولید آن کلید بخورد. نقویان همچنین با اشاره به توجه «پایتخت» به مسائل روز جامعه گفت این رویه در فصل جدید نیز ادامه خواهد داشت. او یکی از ویژگی‌های این مجموعه را توجه به مسائل روز و حتی پیش‌بینی برخی اتفاقات آینده دانست. وی همچنین از تدارک فصل پنجم «زیرخاکی» برای پخش در نوروز خبر داد. این مجموعه به کارگردانی جلیل سامان و با حضور بازیگران اصلی فصل‌های قبل تولید می‌شود. به گفته رئیس مرکز سیمافیلم، «زیرخاکی ۵» قصه‌ای شیرین و متفاوت دارد و موضوعات امروزی و رویدادهای جنگ نیز در آن دیده شده است. همچنین اعلام شد پژمان جمشیدی برای حضور در این مجموعه در ایام نوروز مشکلی ندارد. 
   آخرین وضعیت سلمان فارسی 
یکی دیگر از محورهای نشست، آخرین وضعیت تولید «سلمان فارسی» بود. نقویان در این خصوص اعلام کرد: بخش بیزانس این مجموعه به‌طور کامل فیلمبرداری شده و فیلمبرداری فصل ایران نیز تا آذرماه به پایان می‌رسد. پس از آن، پروژه وارد فصل سوم و نهایی خواهد شد. به گفته رئیس مرکز سیمافیلم، برنامه اولیه این بود که «سلمان فارسی» در نیمه دوم سال روی آنتن برود اما دو جنگ اخیر باعث تأخیر در روند پس‌تولید شد. گروه تولید برای جلوگیری از آسیب به کیفیت، تمرکز خود را بر فیلمبرداری قرار داده و پس‌تولید بخش‌های ایران و بیزانس با تأخیر مواجه شده است. نقویان تاکید کرد در صورت آماده شدن سریال در زمستان، همزمانی آن با ماه رمضان و تعطیلات نوروز، تصمیم‌گیری درباره شیوه پخش را دشوار می‌کند. بنابراین در حال حاضر نمی‌توان زمان قطعی برای پخش اعلام کرد اما پرونده پخش «سلمان فارسی» در سال ۱۴۰۵ بسته نشده است. 
رئیس مرکز سیمافیلم از تولید فصل دوم «سرو، سپید، سرخ» با موضوع جنگ‌های اخیر خبر داد و اعلام کرد: نگارش فیلمنامه فصل سوم این مجموعه نیز آغاز شده است. نقویان «مادرانه» را یکی دیگر از سریال‌های مرتبط با جنگ اخیر معرفی کرد و گفت: داستان این مجموعه بر انسان‌هایی متمرکز است که در جریان جنگ و حوادث اخیر با موقعیت‌های متفاوتی مواجه شده‌اند. او همچنین از «عملیات آکر» به‌عنوان یکی دیگر از آثار حوزه مقاومت نام برد و گفت: هدف از تولید چنین آثاری، احیای ژانر مقاومت و ارائه روایت‌های متنوع در این حوزه است. 
  احیای برندهای تلویزیونی 
نقویان درباره سیاست احیای برندهای تلویزیونی نیز از تولید فصل‌های جدید «آژانس دوستی» و «مهیار عیار» (با نام شکیب عیار) خبر داد. او درباره «آژانس دوستی» نیز گفت: این مجموعه در مرحله نگارش قرار دارد و یکی از چالش‌های آن، تطبیق قصه با شرایط امروز جامعه و تغییر سبک زندگی است. 
رئیس مرکز سیمافیلم همچنین از تولید سریال نوجوانانه «اکسیر» به کارگردانی داریوش فرضیایی خبر داد و گفت: این سریال که برای نوروز ساخته شده بود، به‌دلیل شرایط جامعه پخش نشد و قرار است در اولین فرصت روی آنتن برود. 
  تمرکز تولیدات نمایشی در سیمافیلم 
نقویان سیاست تمرکز تولید سریال در سیمافیلم را یکی از تغییرات مهم حوزه نمایشی تلویزیون دانست. به گفته او، پیش از این تولید سریال‌ها در چند مرکز انجام می‌شد که موازی‌کاری و ناهماهنگی در هزینه‌ها را به‌همراه داشت. به گفته نقویان تمرکز تولید در سیمافیلم به استانداردسازی هزینه‌ها، تنوع ژانری و ایجاد انباشت تولید کمک کرده است. او با اشاره به حجم تولیدات موجود گفت: اکنون ظرفیت لازم برای پخش ۹سریال در هفته فراهم شده است و سیمافیلم در عین حال از نقدهای سازنده استقبال می‌کند. 
رئیس مرکز سیمافیلم از رقابت تلویزیون با پلتفرم‌های نمایش خانگی استقبال کرد و گفت: این رقابت می‌تواند به ورزیده‌تر شدن هر دو طرف منجر شود. نقویان بر کیفیت‌سازی و تنوع‌بخشی به آثار به‌عنوان بخشی از رویکرد تلویزیون برای افزایش سهم خود در جذب مخاطب تاکید کرد. نقویان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با تولیدات موجود، برای هفت تا هشت ماه آینده نگرانی از بابت تامین سریال وجود ندارد و حتی کنداکتور تا اواسط تابستان سال آینده پیش‌بینی شده است. او تاکید کرد برنامه‌ریزی تولید باید به‌گونه‌ای باشد که تلویزیون همواره از کنداکتور خود جلوتر باشد. چون هر پروژه‌ای که امروز آغاز شود، دست‌کم یک سال بعد به آنتن می‌رسد. 
newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها