
جام جم آنلاین اصفهان؛ مجتبی حقشناس با اشاره به روز جهانی خاک و برگزاری نشست تخصصی به همین مناسبت، بر ضرورت نگاه راهبردی و ملی به مقوله حفاظت از خاک تأکید کرد و اظهار کرد: تشکیل کمیتهای تخصصی برای حفاظت، نگهداری و پایداری خاک یک ضرورت انکارناپذیر است و باید تصمیمات مهم، کاربردی و اجرایی در سطح کشور در این زمینه اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه آب، خاک و گیاه سه رکن اساسی در صیانت از محیط زیست به شمار میروند، افزود: در میان این عناصر، خاک جایگاهی کلیدی و تعیینکننده دارد، چراکه فرآیند شکلگیری آن بسیار زمانبر است و بر اساس مطالعات علمی، تشکیل خاک به صدها سال زمان نیاز دارد و ایجاد تنها ۱۰ سانتیمتر خاک، میلیونها سال به طول میانجامد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با تأکید بر پیامدهای جبرانناپذیر تخریب خاک تصریح کرد: هرگونه آسیب به خاک، در واقع بازگشت چندین میلیون ساله به عقب در مسیر حفاظت از محیط زیست است و این موضوع پیامدهایی همچون تشدید آسیبهای زیستمحیطی، افزایش سیلابها و روانابها، اختلال در استقرار پوشش گیاهی و تهدید جدی امنیت غذایی را به دنبال دارد.
حقشناس خاطرنشان کرد: حفاظت از خاک باید بهعنوان یک اولویت راهبردی در سیاستگذاریهای مدیریت شهری و ملی مورد توجه قرار گیرد، چراکه پایداری محیط زیست، توسعه فضای سبز و تابآوری شهرها در برابر مخاطرات طبیعی، ارتباط مستقیمی با سلامت و پایداری خاک دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد