سرپرست وزارت نفت با اشاره به این که نفت کافی در بازار وجود دارد و مشکلی برای عرضه آن وجود ندارد، گفت: از جمله دلایل افزایش قیمت نفت، کاهش ارزش دلار در مقابل ارزهای دیگر دنیاست، برای مثال قیمت دلار کانادا ظرف دو سال گذشته درصد افزایش پیدا کرده است در حالی که دلار آمریکا ارزان شده است.
وی به تأثیر مسائل ژئوپلتیکی بر افزایش قیمت نفت اشاره کرد و یادآور شد: مورد تهدید قرار گرفتن کشورهای صاحب پتانسیل های تولید نفت بر افزایش قیمت نفت نیز اثر داشته است نمونه آن نیز احتمال درگیری در شمال عراق و نگرانی از قطع صادرات نفت عراق بر افزایش قیمت نفت مؤثر بوده است.
وی مسئله مبادلات کاغذی در معاملات نفتی را نیز بر افزایش قیمت نفت مؤثر دانست و تصریح کرد: مصرف واقعی نفت جهان در حدود میلیون بشکه در روز است و گاهی اوقات تا برابر این میزان در معاملات کاغذی نفت خرید و فروش می شود.
نوذری اضافه کرد: این حجم مبادلات کاغذی در حالی است که نفتی جابه جا نشده و بر تولید فیزیکی نفت افزوده نشده است.
وی از دیگر علل افزایش قیمت نفت را مشکلات پالایشی در برخی از پالایشگاه های دنیا و به ویژه آمریکا دانست و تصریح کرد: پالایشگاه های آمریکا ظرفیت تصفیه و پالایش لازم را ندارند و تمام توان خود را عملیاتی نمی کنند.
قیمت واقعی نفت حدود 55 دلار است
سرپرست وزارت نفت قیمت واقعی نفت را حدود دلار دانست و ادامه داد: قیمت واقعی نفت با در نظر گرفتن قیمت ها در پایه سال و میلادی در حدود دلار است و عمده افزایش قیمت آن ناشی از کاهش ارزش دلار است.
وی افزود: هم اکنون قیمت نفت جمهوری اسلامی در حدود دلار به ازای هر بشکه است و علت تفاوت قیمت آن با قیمت جهانی نیز به این دلیل است که سوم نفتی که از سوی ایران به بازار عرضه می شود از نوع نفت خام های سنگین است.
افزایش قیمت پروژه های نفتی آینده عرضه کافی نفت را تهدید می کند
وی ادامه داد: متأسفانه افزایش قیمت نفت اثری تا برابری بر هزینه اجرای پروژه های نفتی در کشورهای تولید کننده گذاشته است که به این ترتیب گران تمام شدن پروژه های نفتی به عرضه آن در آینده آسیب وارد خواهد کرد.
سرپرست وزارت نفت ادامه داد: تهدید کشورهای صاحب پتانسیل های تولید نفت، عدم سرمایه گذاری در کشورهای تولید کننده نفت و نبود انتقال آزاد تکنولوژی و دانش روز به این کشورها، می تواند آینده تأمین نفت جهان را با مخاطره رو به رو کند.