بازرس‌کل سیستان و بلوچستان با حضور در اسکله شهید بهشتی چابهار گفت:

تعیین تکلیف و ترخیص کالا برابر مقررات در سریعترین زمان ممکن در چابهار

رصد تراکنش‌های مشکوک با FATF داخلی

هفته گذشته بود که بانک مرکزی اعلام کرد با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه‌های نظارتی، نسبت به رصد و شناسایی تراکنش‌های مشکوک اقدام کرده است که ماحصل آن، مسدودسازی ۶۰۰حساب بود؛ حساب اشخاصی که مظنون به پولشویی بودند و در بازارهای طلا، ارز و رمزارز فعالیت گسترده داشتند.
هفته گذشته بود که بانک مرکزی اعلام کرد با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه‌های نظارتی، نسبت به رصد و شناسایی تراکنش‌های مشکوک اقدام کرده است که ماحصل آن، مسدودسازی ۶۰۰حساب بود؛ حساب اشخاصی که مظنون به پولشویی بودند و در بازارهای طلا، ارز و رمزارز فعالیت گسترده داشتند.
کد خبر: ۱۴۹۴۵۰۶
نویسنده محمدحسین علی‌اکبری - دبیر گروه اقتصاد
 
آن طور که بانک مرکزی اعلام کرده به استناد بند الف ماده ۴۲ قانون، مکلف است موارد مظنون به پولشویی را به همراه اطلاعات مربوطه به مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی گزارش کرده و پس از تایید آن مرکز، نسبت به مسدود نمودن حساب مربوطه اقدام کند.مدتی است نوسانات بازار ارز و طلا به‌شدت زیاد شده که بخشی از آن به دلیل مسائل تورمی و نرخ‌های جهانی و برخی مربوط به تلاش دلالان برای نرخ‌سازی است. بانک مرکزی ایران چندی پیش اعلام کرده بود حساب‌های مشکوک را تحت نظارت دارد و در صورت لزوم آنها رامسدود می‌کند.بررسی خبرنگار ما در این زمینه نشان می‌دهد هرکدام از حساب‌های مسدودشده با گردش مالی بیش از ۱۰۰۰میلیارد تومان بوده که در بخش طلای آب‌شده و خرید و فروش ارز (دلار و یورو) و همچنین رمزارز فعالیت داشتند. حالا با پیگیری فعالیت‌های مشکوک مالی و پیاده‌سازی FATF داخلی، نظارت‌ها دوچندان شده است. موضوعی که دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان هم بارها به این موضوع اشاره کرده بود. رئیس‌جمهور ۱۷ آذر در جمع دانشجویان تصریح کرده بود، بیاییم FATF داخلی ایجاد و موضوع را حل کنیم تا داده‌ها به‌صورت سیستماتیک مشخص باشد، باید داده‌ها را طبقه‌بندی کرد تا مشخص شود که چه تعاملاتی در کشور صورت می‌گیرد، اینها مشکلاتی است که وجود دارد وبا کمک دانشگاه می‌توان این را حل کرد.همچنین پزشکیان هفته گذشته با حضور در وزارت امور اقتصادی ودارایی گفت: FATF داخلی درست کنیم. در این سیستم لازم نیست به دنبال خلافکار بگردیم بلکه اصلا خلافی شکل نمی‌گیرد. دراین سیستم پول رصد و نحوه انتقال مشخص خواهد شد که در این صورت رشوه و رانت از بین می‌رود. وی افزود: اگر بخواهیم روند پول را رصد کنیم، کافی است ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم را درست مدیریت کنیم. 
   
مقابله با سفته‌بازی
محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی افزایش عملیات سفته‌بازی درشرایط التهاب بازارها راازآسیب‌های وضعیت کنونی برشمرد و گفت: در این وضعیت سفته‌بازی بین دارایی‌های مختلف مانند ارز، رمزارز، طلا، مسکن و…افزایش می‌یابد و به منظور مقابله با این عملیات سفته‌بازانه، مقابله با پولشویی و رصد ریال از سوی بانک مرکزی تشدید شده است.وی افزود: در این راستا با بررسی ۶۰۰ حساب که میزان تراکنش بالا در حوزه طلا، ارز و رمز ارز داشتند، نسبت به مسدودسازی آنها اقدام شده است؛ البته این امکان برای صاحبان حساب فراهم شد تا با ارائه مستندات در صورت بروز اشتباه بتوانند به حساب خود در کمترین زمان ممکن دسترسی داشته باشند ولی عملیات رصد ریال به قوت خود باقی خواهد ماند.
   
ایده مناسب و قابل اجرا
وحید شقاقی‌شهری، کارشناس مسائل اقتصادی در مورد پیشنهاد رئیس‌جمهور برای ایجاد FATF داخلی، اظهار کرد: این پیشنهاد آقای پزشکیان، ایده بسیار خوبی است و دولت که حتما در دولت پیگیری می‌شود. وی افزود: موضوع پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دستور کار قرار دارد و فارغ از این‌که چه تصمیمی گرفته خواهد شد، از پیشنهاد رئیس‌جمهور استقبال می‌کنم، البته برای FATF داخلی باید مسیری را طی کنیم که شفافیت ارتقا پیدا کند و دولت می‌بایست چند اقدام انجام دهد. این استاد اقتصاد دانشگاه ادامه داد: نخست این‌که گردش پول در اقتصاد باید مدیریت و کنترل شود و این همان مسیری است که از آن به عنوان حکمرانی ریال نام برده‌ می‌شود. شقاقی‌شهری گفت: دومین اقدام شناسنامه‌دار کردن مالی و غیرمالی مثل قولنامه‌ها است. البته قوه قضاییه در این موضوع تاکید کرده که همه قولنامه‌ها باید ثبت شود. حتی می‌توانیم دلار و طلا را شناسنامه‌دار کنیم و هر چقدر این دارایی‌های مالی و غیرمالی شناسنامه‌دار و با نام شود؛ از پولشویی، فساد، اختلاس، قاچاق و خروج سرمایه از کشور جلوگیری می‌کند.وی تصریح کرد: همچنین باید مصارف ارزی در سامانه به صورت شفاف ثبت و قابل رصد باشد به طوری که حتی می‌توان آن را برای عموم مردم نیز اعلام کرد.در این شرایط پیچیده جنگ اقتصادی هرچقدر شفافیت ارتقا داده شود، می‌تواند مدیریت اقتصادی دولت را تقویت کند تا از بی‌ثباتی‌ها عبور کنیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها