این طرح آنچنان مضحک و دیوانهوار بوده که حتی خود مقامات آمریکایی آن را یک طرح غیرواقعی و خیالی فرض میکنند؛ این طرح با موجی از واکنشهای جهانی روبهرو شده بهطوریکه بیش از ۹۰ سازمان بینالمللی و نیز کشورهای متحد با آمریکا، طرح کوچ اجباری مردم غزه را محکوم کردند. این سازمانها سخنان ترامپ را ادعای صریح به پاکسازی نژادی خواندند و نیز دبیرکل سازمان ملل بار دیگر نسبت به پاکسازی نژادی در غزه هشدار داد و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان طرح ترامپ را شرمآور خوانده است.ترامپ با طرح دوباره مالکیت آمریکا بر غزه گفته است، مردم غزه باید در کشورهای عربی مستقر شوند و با تاکید دوباره بر کوچ اجباری ساکنان غزه اعلام کرده قصد دارد این منطقه را برای خود کند و پروژه بزرگ ساخت املاک در غزه را آغاز کند. مصر، اردن و دیگر کشورهای عربی در روزهای گذشته مخالفت صریح خود را با طرح کوچ اجباری ساکنان غزه اعلام کردند، این درحالیست که رئیسجمهور آمریکا کشورهای مصر و اردن را تهدید کرده اگر ساکنان غزه را نپذیرند، کمک مالی این کشورها را قطع خواهد کرد.امروز رویترز به صراحت اعلام کرد طرح کوچاندن مردم غزه و بازسازی غزه، حرف خیالات یک سرمایهگذار املاک است نه یک طرح از جانب یک رئیسجمهور یا یک سیاستمدار. اسرائیل در طول بیش از ۱۵ ماه حدود ۸۰ هزار تن بمب روی نوار غزه فروریخت، بیش از ۵۰ هزار نفر را به شهادت رساند، فرماندهان را شهید کرد و انواع محاصره را انجام داد تا جایی که بیماریهای زیادی به نوار غزه هجوم برد و آنها در شرایط بسیار اسفناکی بودند اما آیا مردم غزه کوچ کردند؟ نه! اتفاقا به محض اینکه توافق آتشبس اجرایی شد، مردم غزه با شور و شوق بسیار زیادی به سمت غزه برگشتند، به سمت غزهای که به تلی از خاک تبدیل شده بود، غزهای که خانهای دیگر برای زیستن در آن وجود نداشت اما مردم غزه همه تاکید کردند که ما میآییم دوباره خانه خود را همانجا میسازیم و آنکسی که باید به فکر رفتن باشد، اسرائیل است.درست است که ترامپ اکنون در ظاهر اعلام میکند این طرح سرزمین غزه را به ورونای خاورمیانه (ورونا یک منطقه بسیارزیبا و خوش آبوهوا در ایتالیا است که به نماد گردشگری تبدیل شده)و به قطب گردشگری در منطقه تبدیل خواهد کرد ولی پشتپرده چیز دیگری است؛ پشتپرده این است که باید این منطقه به اسرائیل ملحق شود، چراکه درمقایسه با مساحت خاورمیانه، سرزمینی که اکنون اسرائیل در اختیار دارد بسیارکوچک است و این سرزمین باید بزرگتر شود؛ بنابراین چشم طمع به غزه دوخته است اما این برنامه با واقعیتهایی که در داخل فلسطین و همچنین بین گروههای مقاومت وجود دارد، بهشدت در تناقض است و اصلا اجراکردن این طرح امکانپذیر نیست و در داخل آمریکا هم با واکنشهای گستردهای از سوی سناتورهای آمریکایی و مردم مواجه شده است.
اولین مورد امکانپذیر نبودن این طرح این است که قانونگذاران آمریکا اعلام کردند طرح کوچ اجباری ساکنان غزه مصداق پاکسازی قومی است چرا که شما دارید یک قومیت و یک ملیت را از سرزمینی که متعلق به خودشان است، آواره میکنید و قضیه قومی مصداق جنایت جنگی است؛ مورد دوم اینکه آنها میخواهند فلسطینیها را به سمت مصر و اردن کوچ بدهند که مصر به صراحت اعلام کرده قبول نمیکند. اردن هم بههیچ عنوان نمیتواند قبول کند، زیرا ۷۰ درصد جامعه اردن آوارههای فلسطینی هستند که در گذشته به آنجا مهاجرت کردند و حالا تصور کنیم به این دو میلیون مردم غزه در اردن یک میلیون نفر دیگر اضافه شود که این خود میتواند تهدیدی برای رژیمصهیونیستی باشد.موجی که در منطقه علیه طرح کوچاندن مردم غزه بهراه افتاده بینظیر است و ما شاهدیم بهجز کشورهای منطقه که همه مخالف این طرح هستند، کشورهای فرانسه و چین نیز با این طرح مخالفت کردند و در داخل آمریکا هم بهجز حلقه تندروی اطراف ترامپ، هیچ موافقی نداریم؛ محورها و گروههای مقاومت، کشورهای عربی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و حتی قطر که بهعنوان یکی از بازیگران منطقه کشورهای عربی است با قاطعیت تمام با این طرح مخالفت کردند؛ چرا که کشورهای عربی بهخوبی میدانند که اگر اجازه بدهند ساکنان نوار غزه کوچانده شوند، این بهمعنای پایاندادن به طرح تشکیل کشور فلسطین است که اگر غزهای در کار نباشد، کرانه باختری هم که بخش زیادی از آن در دست اسرائیل است چهجایی برای تشکیل کشور فلسطین دارد جز چند روستا!
کشوری مثل عربستان بهصراحت مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده و گفته من زمانی با اسرائیل روابط خویش را عادی میکنم که کشور فلسطین تشکیل شده باشد و نیز یک مقام سعودی گفته است ملت فلسطین مهاجر غیرقانونی نیستند که به سرزمینهای دیگری کوچانده شوند. این سرزمین و خانههایی که اسرائیل آنها را نابود کرده متعلق به آنهاست و دوباره آنها را خواهند ساخت. امتیازی مثل کوچ اجباری که نتانیاهو از ترامپ در سفر خود به آمریکا توانست بگیرد در زمین و واقعیت قابلیت اجرایی ندارد و تنها خوراک رسانهای کوتاهمدتی را برای مخالفان نتانیاهو تهیه کرده است و شاید نتانیاهو خواسته با این طرح بقای خود را در قدرت حفظ کند، چون بهخوبی میداند پایان کار سیاسی آن بهمعنای محاکمه و زندانیشدن اوست اما توافقات آتشبس که به اذعان خود صهیونیستها یک پیروزی بزرگ برای حماس بود و همچنین نوع تبادل اسرا، قدرت متفاوت حماس را نشان داد. معن بشور، تحلیلگر سیاسی و رئیس مجمع ملی عرب در لبنان هم گفته فلسطین ملکی برای خرید و فروش نیست که بخواهند آن را بفروشند یا خریداری کنند و غزهای که فرزندانش برای آن جانفشانی و ایثارگری کردند، برای فروش نیست که بخواهند آن را بفروشند و در ۱۵ ماه ایثارگری فراوانی که کردند، نشان دادند که غزه قابل تسلیم و خریدوفروش نیست. جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم تاکید کرده ۱۵ ماه بمباران بیرحمانه با سلاحهای آمریکایی نتوانست مردم غزه را آواره کند. آیا ترامپ تصور میکند اظهاراتنژاد پرستانه و فریبکارانهاش در پوشش انساندوستی ظاهری میتواند اینکار را انجام دهد؟
یک مقام ارشد جنبش حماس هم گفته ما این درخواستها را نسخهای برای ایجاد هرج و مرج و تنش در منطقه میدانیم زیرا مردم غزه اجازه نخواهند داد چنین طرحهایی چون طرحهای جنجالی ترامپ برای کوچ اجباری مردمانی که اینطور در حال بازگشت به خانه هستند، اجرایی شود.ساکنان غزه نیز در روزهای گذشته اعلام کردند در صورت امکان زندگی در دیگر کشورها، غزه را ترک نخواهند کرد تا روز نکبت دیگری در تاریخ فلسطین، همانند تاسیس رژیمصهیونیستی در سال ۱۹۴۸ میلادی که حداقل ۷۰۰ هزار فلسطینی آواره و مجبور شدند برای همیشه وطن خود را ترک کنند، رقم نخورد.