به گزارش
جام جم آنلاین به نقل ازایرنا، نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی افزود: «پهپاد شاهد یکی از بهترین انواع پهپادها در سطح جهان است؛ قابلیت شناسایی، تجسس و عملیاتی فوقالعادهای دارد و قیمت بسیار مناسب و ارزانی هم دارد.»
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: «هیچ منع قانونی برای فروش آن وجود ندارد. هر کشوری که متعهد شود از آن در تجاوز به کشور دیگری استفاده نکند، میتواند متقاضی خرید آن باشد.»
یک فروند پهپاد ایرانی در مراسم امسال حزب جمهوری خواهان امریکا (سی پک) با هدف فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران و توجیه مقابله با آنچه تهدیدات ایران خوانده می شود، به نمایش درآمد.
رسانه های آمریکایی مدعی شدند این پهپاد که توسط ارتش اوکراین سرنگون شده بود، با همکاری اوکراین و لهستان و سازمان غیردولتی امریکایی "اتحاد علیه ایران هستهای" (UANI) به آمریکا منتقل شد.
سازمان غیردولتی "اتحاد علیه ایران هستهای" (UANI) مستقر در ایالات متحده آمریکا به ریاست «مارک والاس» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، بر فعالیت های مختلف علیه جمهوری اسلامی ایران متمرکز است.
منابع آمریکایی مدعی شدند این پهپاد ساخت ایران توسط روسیه در جنگ علیه اوکراین استفاده شده و سپس از این کشور به آمریکا منتقل شده است. این پهپاد از نوع انتحاری و شاهد ۱۳۶ است. همچنین ادعا شده است، در حمله به پایگاه نظامی آمریکا در اردن نیز این نوع از پهپاد به گرفته شد که سه نظامی آمریکایی کشته شدند.
منابع غربی ادعا می کنند روسیه با تغییر نام پهپاد شاهد به Geran-۲ از آنها در جنگ اوکراین استفاده می کند. اتحادیه اروپا و آمریکا قبلا با ادعای ارسال پهپادهای ایران به روسیه، تحریم هایی علیه تهران اعمال کرده بودند.