به گزارش خبرنگار جام جم البرز: این روزها روزهای سخت و نفس گیری نه تنها برای استان البرز بلکه برای همه ایران است، بحران ناترازی انرژی از یک سو و آلودگی هوا از سوی دیگر عرصه را بر مردم تنگ کرده است.
ناترازی گاز را می توان با همدلی و همراهی مردم برطرف و آن را مدیریت کرد، اما آلودگی هوا معضلی است که گریبان کشور و کلان شهرهای ایران و البرز را به سختی گرفته و این استان را نزدیک به یک هفته به تعطیلی کشانده است.
شاید تعطیلی برای دانش آموزان و کارمندان فرح بخش باشد، اما باید اذعان کرد تعطیلی به هر دلیل بر کشور تحمیل می شود هزینه های گزافی را بر این مملکت به دنبال دارد که از جیب ملت پرداخت می شود، آنچه غیر قابل قبول است ارائه نکردن راه حل مناسب برای جلوگیری از تعطیلی به دلیل آلودگی هواست؛ چرا که تصمیم گیرندگان در این موضوع باید برای این مشکل چاره اندیشی بکنند.
افرادی که در مسند حفاظت از محیط زیست نشسته اند، آگاه هستند در زمستان کلان شهرهای ایران اسیر آلودگی هوا بوده و این سریال هر ساله ای است که تکرار می شود و هیچ راه حلی برای آن اندیشیده نشده است.
گاهی اوقات راه حل های مضحکی- اینکه چند سال پیش می خواستند با هواپیمای آب پاش آلودگی را برطرف کنند- که برای رفع آلودگی هوا اجرا می شود بیشتر از اینکه شبیه فیلم کمدی باشد رویداد تراژیکی است که برای ارائه دهنده آن راه حل باید گریست؛ ، اما از یک نکته نباید غفلت کرد و آن این است که حتی پشت این راه حل هم تفکر و اندیشه ای بوده است، اما افراد اصلی که در این نوشتار منظور متصدیان و متفکران شرکت های دانش بنیان هستند برای مشکلات کشور باید فکر کنند معلوم نیست به چه کار و فعالیتی مشغول هستند.
تصور کنید هیات دولت برای شرکت های دانش بنیان در استان البرز یک بودجه میلیارد دلاری در نظر بگیرد، برای گرفتن سهم این بودجه هر عمرو و زیدی که هیچ آگاهی نسبت به علوم دانش بنیان ندارد با فیگور و ژست عقابی در صف این اعتبار قرار می گیرند، پس چرا در این روزها که آلودگی هوا بر آسمان شهر چنبره زده هیچ شرکت دانش بنیانی هیچ راه حلی برای این موضوع مطرح نمی کند؟.
شرکت دانش بنیان چه معنا و مفهومی دارد؟ به تصور بنده شرکتی دانش بنیان است که بتواند برای معضل و مشکلات با مطالعه تحقیق و پژوهش آن مشکل را برطرف کند، اما دریغ از ثبت یک دانش بنیان ایرانی که دستاورد آن در سایر کشورها مورد استفاده قرار بگیرد.
اصولا دانش بنیان های ما تا زمانی که یک فناوری خارجی معرفی نشود دست روی دست گذاشته و از دانش بنیانی فقط عرض اندام آن را بلدند و هیچ اقدام دیگری انجام نمی دهند، به عنوان مثال چند سال پیش که مسیر یاب waze همه گیر شده بود تازه دانش بنیان ها به فکر افتادند تا مسیریاب های بلد و نشان را تولید کنند، ما منتظر آن روز می مانیم.
در چند ساله اخیر که نگارنده دوران دبیرستان و دانشگاه را می گذراند اخبار موفقیت های دانش آموزان در المپیادهای ریاضی و رایانه و کسب رتبه های برتر آنان در جهان مخابره می شد اما این پاول دورف بود که شبکه اجتماعی تلگرام را ایجاد کرد و بعد از آسیب هایی که از این شبکه اجتماعی متوجه نظام شد پلتفرم های متعدد داخلی پا عرصه وجود گذاشتند.
کوتاه سخن اینکه اکنون که کشور درگیر مسائل و مشکلات متعدد از جمله آلودگی هواست از شرکت های دانش بنیان انتظار می رود تا با فناوری های نوین این معضل را که بر آسمان کشور چنبره زده از میان بردارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم