به گزارش جام جم آنلاین، هندوانه میوهای پرآب (حدود ۹۰ درصد این میوه را آب تشکیل میدهد) و سرشار از ویتامینهای A، B6 و C و همچنین آنتیاکسیدانها و آمینواسیدهاست.
این میوه تابستانی همچنین فاقد چربی است و در هر پیمانه فقط ۴۰ کالری دارد. از دیگر خواص هندوانه میتوان به مقادیر بالای پتاسیم و لیکوپِن اشاره کرد. لیکوپِن یک ماده مغذی گیاهی است که بویژه در میوه ها و سبزیجات قرمز مانند هندوانه و گوجه یافت میشود.
این ماده مغذی علاوهبر حفظ سلامت قلب و استخوانها در پیشگیری از سرطان پروستات نیز مؤثر است. هرچه هندوانه رسیدهتر و قرمزتر باشد، لیکوپِن بیشتری خواهد داشت. بهطورکلی هر دو پیمانه از این میوه حاوی حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیگرم لیکوپِن است.
اما با همه این خواص، زیادهروی در خوردن هندوانه میتواند عارضهساز باشد. این زیادهروی درصورتیکه هر روز تکرار شود، میتواند به انباشتگی پتاسیم و لیکوپِن در بدن بینجامد. مصرف بیش از ۳۰ میلیگرم لیکوپِن در روز با علائمی از قبیل تهوع، اسهال، دیرهضمی و نفخ همراه خواهد بود.
کسانی نیز که پتاسیم خونشان بالاست، بهتر است بیشتر از یک پیمانه هندوانه در روز مصرف نکنند (هر پیمانه هندوانه کمتر از ۱۴۰ میلیگرم پتاسیم دارد). عوارض پتاسیم بالا در خون عبارتاند از: ضربان نامنظم قلب، سایر مشکلات قلبیعروقی و کاهش کنترل عضلانی. همچنین دیابتیهای دقت داشته باشند قند هندوانه بهرغم اینکه از نوع طبیعی است باز هم نسبتا بالاست و باید با احتیاط مصرف شود.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم