محرک های آسم از فردی به فرد دیگر تغییر میکند که میتواند شامل موارد زیر باشد:
آلاینده ها و مواد موجود در هوا مانند گردهها، ذرات گرد و غبار، اسپور قارچها، مو و شوره حیوانات، سوسکها، عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی، فعالیتهای فیزیکی و ورزشی شدید، هوای سرد، سیگار و تنباکو، برخی داروها مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن، استرس، مواد نگهدارنده بعضی از غذاها و نوشیدنیها، برخی غذاهای دریایی و آجیلها از جمله بادام زمینی. نشانههای این بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است و میتواند شامل تنگی نفس، تنگی قفسه سینه یا درد، تنفس صدار دار هنگام بازدم یا خس خس سینه باشد.
با نزدیک شدن به ایام نوروز و رسم ایرانی در برگزاری جشن عید نوروز و استفاده از آجیل در این ایام میتواند در صورت حساسیت افراد مبتلا به آسم به این مواد مشکلاتی را در پی داشته باشد.
برخی آجیلها ازجمله بادام زمینی میتواند در افراد حساس باعث بروز علائم آلرژی شده و حملات آنافیلاکسی را در موارد شدید در پی داشته باشد.
در افراد مبتلا به آسم و حساس به این مواد نیز میتواند باعث تشدید حملات شده و سبب بروز مشکلات تنفسی برای افراد مبتلا شود.
همچنین برخی افزودنیهایی که در حین فرآوری این محصولات به آنها اضافه میشود از جمله برخی ادویهجات، نمک و برخی رنگها باعث حساسیت افراد و تشدید بیماری افراد میشود که در حین مصرف این نوع مواد باید مد نظر قرار بگیرد.
در نهایت توصیه میشود افراد مبتلا به آسم، مواد و آجیلهایی را که به آن حساسیت دارند، شناسایی کرده و در مصرف آن احتیاطهای لازم را مدنظر قرار دهند.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد