تغذیه سالم

غذای تند دوست دارید؟

«کپسایسین» عاملِ تندیِ مواد غذایی است. این ماده ترکیبی شیمیایی است که در خوراکی‌های تند مثل فلفل قرمز وجود دارد و دلیل همان احساس سوزشی است که هنگام خوردن این ماده، احساس می‌کنیم.
کد خبر: ۱۳۴۹۴۵۷

به گزارش جام جم آنلاین، برخی ممکن است تندیِ ناشی از کپسایسین را دوست نداشته باشند، اما جالب است بدانید این ترکیب مزایای زیادی برای سلامتی دارد. برای مثال، کپسایسین می‌تواند به عنوان یک مسکن برای دردها عمل کند.

کپسایسین به عنوان یک داروی موضعی برای تسکین درد عصبی به کار می‌رود. مضاف بر این، مشکلات مفاصل مانند آرتریت روماتوئید و ناراحتی‌های پوستی مثل پسوریازیس نیز با پماد یا ژل حاوی کپسایسین قابل درمان هستند.

دیگر اثرات مواد غذایی تند را در ادامه خواهید خواند.

کاهش وزن

تحقیقات نشان می‌دهد که مواد غذایی تند، کالری‌سوزی و چربی‌سوزی را افزایش و اشتها را کاهش می‌دهد.

افزایش طول عمر

افرادی که تقریباً هر روز غذاهای تند می‌خورند، ۱۴درصد بیشتر از افرادی که کمتر از یک مرتبه در هفته از این غذاها مصرف می‌کنند، عمر خواهند کرد. علت دقیق این موضوع هنوز مشخص نیست اما ممکن است خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی کپسایسین در درازمدت باعث افزایش طول عمر شود.

برطرف‌کردن گرفتگی بینی

احتمالاً شما هم این مورد را بارها تجربه کرده باشید که به محض خوردن یک غذای تند، بوهای مختلفی به مشامتان می‌رسد. دلیل این موضوع آن است که کپسایسین موجب تخلیه مخاط می‌شود. این واکنش شاید اذیت‌کننده باشد، اما به گردش بهتر هوا و بهبود تخلیه سینوس‌ها کمک شایانی می‌کند.

سوزش سر دل

بیماری‌هایی وجود دارند که ممکن است با مصرف خوراکی‌های تند تشدید شوند. به عنوان مثال، بیماری ریفلاکس معده یا GERD؛ این بیماری زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری باز گردد که این موضوع می‌تواند باعث احساس سوزش در دستگاه گوارش فوقانی و قفسه سینه شود.

در حالی که ثابت نشده خوردن مواد غذایی تند عامل اصلی ریفلاکس معده باشد، اما می‌توان گفت که آن را تشدید می‌کند.

هرچند که مکانیسم آن هنوز ناشناخته است، اما خوراکی‌های تند می‌توانند در کسانی که قبلاً دچار ریفلاکس معده شده‌اند، معده را تحریک کرده و افراد را دچار سوزش سر دل کند.

علاوه بر این، کپسایسین ممکن است سرعت حرکت غذاها را در معده کاهش و ریفلاکس را افزایش دهد.

منبع: خبرآنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها