jamejamonline
سلامت عمومی کد خبر: ۱۳۳۷۸۳۳   ۲۶ شهريور ۱۴۰۰  |  ۰۴:۵۱

لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان کلسترول بد، خطر گرفتگی شریان ها و افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد. پژوهش ها نشان می دهد که با کاهش یک واحد سطح ای دی ال خطر بروز بیماری های قلبی عروقی ۱ تا ۲ درصد کمتر می شود.

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، کلسترول بالا می‌تواند ناشی از عوامل بسیاری از جمله ژن، چاقی و عدم ورزش باشد با این حال اتخاذ یک شیوه غذایی مناسب می‌تواند سطح آن را کاهش دهد.

لوبیا: تمام انواع لوبیا منابع خوبی از فیبر محلول محسوب می‌شوند و مطالعات نشان می‌دهد که مصرف یک دوم فنجان پخته شده از این حبوبات در روز می‌تواند به میزان ۸ درصد کلسترول ال دی ال را کاهش دهد.

سیب: تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن یک سیب در روز یا حتی دو سیب، می‌تواند خطر اکسیداسیون کلسترول ال دی ال را کاهش دهد و آنهم به لطف آنتی اکسیدان‌هایی که در این میوه وجود دارد. اهمیت مصرف این آنتی اکسیدان‌ها آنجاست که فرایند اکسیداسیون کلسترول به احتمال زیاد منجر به ترویج التهاب و تشکیل پلاک در شریان‌ها می‌شود.

آجیل و دانه ها: گردو، بادام، پسته، تخمه کدو، دانه چیا و ... همگی منابع خوبی از پروتئین و چربی‌های اشباع نشده برای سلامت قلب هستند ضمن این که منابع خوبی از مواد معدنی و فیبر بعلاوه ویتامین‌ها نیز محسوب می‌شوند. مصرف روزانه یک اونس معادل یک چهارم فنجان آجیل بدون نمک برای کاهش میزان کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب یا همان اچ دی ال مفید است.

جو دو سر: سبوس جوی دو سر حاوی بتا گلوتان، فیبر محلول در آب است که به منجر به کاهش ال دی ال در گردش خون می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف روزانه حداقل ۳ گرم جو دو سر میزان این کلسترول را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد. سبوس جوی دو سر همچنین حاوی آنتی اکسیدانی به نام پلی فنولیک است که منجر به جلوگیری از التهاب و تشکیل پلاک در دیواره شریان‌ها می‌شود.

چای سبز: همه انواع چای حاوی آنتی اکسیدان هستند و مصرف آن‌ها منجر به کاهش ال دی ال می‌شود، اما پای سبز حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام اپیگالوکتشین گالات است که بهترین نتایج را برای کاهش سطح ال دی ال دارد.

گریپ فروت: خوردن فقط یک عدد گریپ فروت در روز و ادامه آن به مدت یک ماه منجر به کاهش سطح کلسترول به میزان ۲۰ درصد می‌شود و آنهم به خاطر وجود لیکوپن در پالپ این میوه. گریپ فروت همچنین حاوی پکتین، یک فیبر محلول است که منجر به کاهش ال دی ال می‌شود. آگاه باشید که گریپ فروت می‌تواند در تداخل با مصرف برخی دارو‌ها مانند استاتین‌ها و یا مهارکننده‌های کانال کلسیم باشد و اگر در حال مصرف این دارو‌ها باشید، قبل از مصرف گریپ فروت با پزشک خود حتما مشورت کنید.

استرول‌های گیاهی: استرول‌های گیاهی و استانول در مجموع به عنوان فیتواسترول شناخته می‌شوند و در روغن سویا، روغن ذرت، آجیل، حبوبات، غلات سبوس دار، میوه‌ها و سبزیجات و حتی شکلات تیره موجود است. مطالعات نشان می‌دهد که روزانه مصرف ۲ گرم استرول / استانول می‌تواند خطر کلسترول ال دی ال را به میزان ۶ تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
موج‌ ششم از راه می‌رسد؟

موج‌ ششم از راه می‌رسد؟

شیوع ویروس کرونا در کشور براساس آنچه اپلیکیشن ماسک نشان می‌دهد این روزها در حال فروکش کردن است، طوری که تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی به 238شهر و تعداد شهرهای زرد به 136شهر افزایش یافته‌است، ضمن این‌که 17شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند و تنها 57 شهر رنگ قرمز کرونایی دارند.

به‌ دنبال چاره واکسن‌ گریزی

به‌ دنبال چاره واکسن‌ گریزی

بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان تا ظهر دیروز بیش از 27 میلیون و 790 هزار نفر دوز اول واکسن را دریافت ‌و بیش از 13 میلیون و 459 هزار نفر نیز هر دو دوز را تزریق کرده‌اند‌.‌

گفتگو

بیشتر
شروط  اخراج دندان‌ عقل

یک متخصص جراحی دهان و فک و صورت می‌گوید کشیدن دندان‌ عقل همیشه ضروری نیست و بستگی به موقعیت رویش دندان در فک دارد

شروط اخراج دندان‌ عقل

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
قرنطینه بدون تنش

نبود مهارت گفت‌وگو و کاهش آستانه تحمل ، قرنطینه خانگی را برای برخی خانواده‌ها مشکل کرده است

قرنطینه بدون تنش

نیازمندی ها