کارشناس آزمایشگاه غذایی؛

دیابتی‌ها در تابستان چه میوه‌هایی مصرف کنند؟

مریم مظهری گفت: داشتن یک رژیم غذایی سالم که غنی از میوه‌ها و سبزیجات تازه باشد می‌تواند قند خون بالا و علائم دیابت را کنترل کند.
کد خبر: ۱۳۲۴۴۲۱

به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ کارشناس آزمایشگاه غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه اظهار کرد:برخی از میوه‌ها مقادیر زیادی قند در خود دارند که مصرف بیش از حد آن‌ها باعث افزایش قند خون و مشکلاتی برای افراد دیابتی می‌شود.

وی افزود:  همچنین قند در میوه‌های خشک به نسبت میوه‌های تازه بیشتر است و در خوردن آن‌ها می‌بایست احتیاط بیشتری داشت.

مریم مظهری ادامه داد: برخی از میوه‌های تابستانی که برای سلامتی و تأمین انرژی لازم برای افراد دیابتی مفید هستند عبارتند از

توت فرنگی، بلوبری و تمشک سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و فیبر‌هایی است که می‌توانند به کنترل سطح قند خون کمک کنند.

 آنتی‌اکسیدان توت‌فرنگی با کاهش کلسترول بد (LDL) و حفظ یا بهبود کلسترول خوب (HDL) و کاهش فشار خون به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

وی همچنین افزود: میوه‌های دیگر هندوانه، طالبی یا خربزه است که سرشار از ویتامین B و C، بتاکاروتن، پتاسیم و لیکوپن هستند.

این کارشناس یادآور شد: گیلاس هم در بین میوه‌ها یکی از کم‌ترین شاخص‌های گلوکز را دارد و دارای آنتی‌اکسیدان، بتاکاروتن، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، آهن، فیبر و ویتامین B۹ است.

وی تاکید کرد: لاوه بر اینها، گیلاس حاوی آنتوسیانین است که با افزایش ۵۰ درصدی تولید انسولین، باعث کاهش قند خون می‌شود.

مریم مظهری با اشاره با اینکه گیلاس با بیماری‌های قلبی، سرطان و بیماری‌های دیگری که بین افراد دیابتی رایج است، مبارزه می‌کند افزود: البته هلو هم  منبع خوبی از ویتامین‌های A و C بوده و سرشار از پتاسیم و فیبر است همچنین کربوهیدرات پایینی دارد و‌مناسب افرادی است که به دیابت مبتلا هستند.

وی گفت: کربوهیدرات پایین، سرشار از فیبر و ویتامین A، زردآلو را به انتخابی عالی برای دیابتی‌ها تبدیل کرده است.

کارشناس آزمایشگاه غذایی با بیان اینکه خیار یکی از خوراکی‌های محبوب فصل تابستان است که اتفاقاً می‌تواند یک انتخاب سالم برای بیماران دیابتی هم باشد، خیار است افزود: مطالعات نشان می‌دهد که عصاره خیار می‌تواند برای کاهش قند خون مفید باشد. خیار کربوهیدرات و کالری پایینی دارد؛ اما از نظر ویتامین‌ها و مواد مغذی که ممکن است به کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت عمومی کمک کند، غنی است.

مظهری خاطر نشان کرد: خیار یک منبع عالی از فیبر رژیمی است که فواید زیادی دارد؛ از جمله کنترل اشتها و کمک به کنترل قند خون. علاوه بر این، شاخص گلیسمی خیار ۱۵ است و این یعنی شما می‌توانید تقریباً هر مقداری که می‌خواهید از این میوه مصرف کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها