دکتر مسعود، قائم مقام درمان ، آموزش و پژوهش انجمن حمایت از بیماران دیابتی ، به برخی از عوامل زمینه ساز شیوع دیابت در کشور اشاره می کند و می گوید: فرهنگ تغذیه ای ایران بسیار نادرست است.
زیرا برای مثال مرغ های هورمون دار، گوشت های آنتی بیوتیک دار، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی ، قند و شکر و بویژه 2منبع اصلی هیدروکربن یعنی نان و برنج در برنامه غذایی ایرانیان بسیار پرمصرف هستند.
وی ادامه می دهد: علاوه بر این مصرف بیش از حد غذاهای آماده نیز به شیوع روز افزون دیابت بسیار کمک می کند، زیرا بسیاری از چربی های اضافه بدن نیز سوخت نشده و تبدیل به قند می شود.
مسعود همچنین ضعف مقابله با حملات اجتماعی و در نتیجه شیوع استرس و هیجان زیاد در کشوررا عامل دوم شیوع دیابت می خواند و در ادامه به عدم تحرک به عنوان سومین عامل افزایش روز افزون دیابت در کشور اشاره و بیان می کند: علاوه بر افزایش استفاده از خودروهای تک سرنشین در کشور، ورزش نیز به کاری فانتزی و لوکس در ایران تبدیل شده است ، زیرا بسیاری از افراد پس از ورزش صبحگاهی به خوردن غذاهای پرچرب از جمله کله پاچه و حلیم گرایش دارند که این کار نیز نشان دیگری از فرهنگ بسیار غلط تغذیه ای در ایران است.
وی دراین میان با اشاره به نوشابه گازدار به عنوان یک ماده پرمصرف در کشور و این که هر بطری نوشابه 36حبه قند را در خود جای داده است ، اظهار می کند: عدم کنترل مناسب قند خون و در نتیجه رشد دیابت در بدن بیماران می تواند عوارض شدیدی از جمله عوارض پوستی ، عصبی ، کلیوی ، گوارشی و قلبی ایجاد کند و این بیماری به این دلیل مرموز خوانده می شود که بسیار سیستمیک و منتشر است.