گزارش رژیم تجاری به زودی به سازمان جهانی تجارت ارائه می شود

فارس: مدیرکل دفتر نمایندگی تام الاختیار تجاری ایران گفت: گزارش رژیم تجاری ایران به زودی به سازمان جهانی تجارت ارائه خواهد شد.
کد خبر: ۱۳۱۶۱۹

اسفندیار امیدبخش در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: گزارش رژیم تجاری که دربرگیرنده مجموعه قوانین و مقررات اقتصادی، تجاری و بعضا غیراقتصادی ایران است متناسب با چارچوب ارائه شده توسط سازمان جهانی تجارت در دفتر نمایندگی تام الاختیار تجاری تهیه گردیده است.
وی افزود: این گزارش بارها مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفته و ویرایش نهایی آن که ویرایش هفتم آن است به زبان انگلیسی ترجمه شده و به زودی به دبیرخانه سازمان جهانی تجارت ارائه خواهد شد و میان کلیه اعضای این سازمان توزیع می گردد.
امیدبخش با بیان اینکه گزارش رژیم تجاری مراحل مختلف تصویب خود را در مراجع متعدد دولتی طی کرده؛ افزود: 14 وزارتخانه و دستگاه دولتی این گزارش را مطالعه و بررسی کردند و 400 مورد نظرات اصلاحی در این گزارش اعمال گردیده و از نظرات مشورتی کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) استفاده شده است.
وی در خصوص اظهارنظر بخش خصوصی در این گزارش یادآور شد: گزارش مذکور تماما دربرگیرنده قوانین و مقررات و سیاست های اقتصادی و تجاری کشور است که تنها مراجع رسمی نظام (دولت، مجلس و قوه قضائیه) در تدوین آنها نقش دارند لذا نظرهای دستگاههای رسمی مربوط به نظام باید در این گزارش اخذ و منظور شود.
مدیرکل دفتر نمایندگی تام الاختیار تجاری ایران تصریح کرد: از این رو ضرورتی برای اخذ نظرات بخش خصوصی در این گزارش که تماما متکی بر قوانین و مقررات است وجود ندارد ضمن اینکه این اعتقاد راسخ در دولت وجود دارد که سازمان جهانی تجارت اساسا ابزاری برای بهره گیری بخش خصوصی از امکانات و منابع اقتصاد جهانی است و در مراحل بعدی الحاق، همکاری تنگاتنگی با نمایندگان ذیربط بخش خصوصی در این زمینه خواهد داشت.
وی گفت: باید توجه داشت در شرایط فعلی کشور نباید انتظار داشت که مزایای احتمالی عضویت در سازمان جهانی تجارت مرتفع کننده مشکلات اقتصادی کشور باشد چرا که این فرآیند طولانی است و شاید تا 10 سال دیگر نتوانیم از مزایای آن بهره مند شویم از این رو نظام اقتصاد کشور نیازمند تمهید راهکارهای دیگری برای بهره گیری از اقتصاد جهانی است که به طور نمونه به توسعه تجارت ترجیحی به صورت دو جانبه و منطقه ای می توان اشاره کرد.
به گفته امیدبخش یکی از بهترین راهکارها در شرایط فعلی و در سالی که از سوی رهبری به عنوان انسجام اسلامی اعلام گردیده تعامل اقتصادی هرچه بیشتر ایران با کشورهای اسلامی عضو کنفرانس اسلامی است.
وی اظهار داشت: ایران به عنوان قدرتمندترین کشور منطقه در حال حاضر این آمادگی را دارد که بازار خود را حتی به طور یکجانبه به روی صادرات بسیاری از کشورهای عضو کنفرانس اسلامی بگشاید و این یکی از مصادیق تحقق انسجام اسلامی در بعد اقتصادی می باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها