سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، درخت زیتون سخاوتمندانه فواید زیادی را برای ما فراهم میکند؛ از جمله این فواید، روغن و میوههایی است که برای سلامت بدن ما مهم هستند، اما ما هنوز اسرار آن را به طور کامل نمیدانیم؛ بنابراین دانستن فواید زیتون برای درمان بیماریهای مختلف، پوست، رژیم غذایی و تسکین درد استخوان بسیار مهم است.
یکی از مزایای زیتون این است که سرشار از مواد معدنی لازم برای بدن مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن و فسفر و همچنین حاوی گوگرد، مس و ید است که بدن را در برابر بسیاری از بیماریها مانند پوکی استخوان و کمبود آهن محافظت میکند؛ علاوه بر این حاوی اسیدهای آمینه مهم در روند بهبود متابولیسم است.
این میوه همچنین حاوی ویتامینهای لازم برای بدنسازی، ویتامین B، ویتامین E و ویتامین A است که این ویتامینها حاوی آنتی اکسیدان هستند و از رسوب سموم در خون جلوگیری میکنند و به بهبود عملکرد کبد در دفع سموم کمک خواهند کرد.
زیتون حاوی اسید اولئیک که یک اسید چرب است بوده و این اسید به محافظت از قلب در برابر بیماری کمک میکند، زیرا سطح کلسترول را در خون بهبود میبخشد.
زیتون سطح کلسترول خوب HDL بدن را بهبود میبخشد و سطح کلسترول مضر بدن، LDL را کاهش میدهد که این عمل باعث بهبود سلامت قلب شده و از ایجاد لخته جلوگیری میکند؛ زیرا باعث انعطاف پذیری عروق و رگهای خونی میشود.
زیتون حاوی ویتامین A و E است که آنتی اکسیدان تولید میکند و سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با باکتری ها، میکروبها و مواد سرطان زا تقویت میکند.
زیتون به مبارزه با تشکیل سلولهای سرطانی در بدن و مبارزه با بیماریهای سرطانی مانند سرطان پستان کمک میکند؛ همچنین میتوانید برای جلوگیری از بیماریهای مختلف روغن زیتون را بر هر نقطه از بدن بمالید.
زیتون حاوی ترکیبات آلی به نام پلی فنول که آنتی اکسیدان است، بوده و باعث تحریک مواد موجود در مغز برای بهبود حافظه و مبارزه با آلزایمر میشود.
اسیدهای چرب غیر اشباع اساساً ترکیباتی هستند که دیرهضم میشوند و هورمون سیری را در افراد تحریک میکنند که این ترکیبات شامل کوله سیتوکینین و کوله سیستوکینین می شوند. همچنین با تحریک مادهای به نام آدیپونکتین که به سوزاندن چربیهای جمع شده در بدن کمک میکند در واقع خوردن یک قاشق چای خوری روغن زیتون برابر با سوزاندن ۴۵ واحد کالری است که از احساس گرسنگی میکاهد و افراد را به کاهش حجم وعدههای غذایی خود ترغیب میکند.
زیتون منبع مهمی از آهن است و موجب درمان کم خونی میشود. خوردن یک چهارم قاشق زیتون برای افرادی که از کمبود آهن یا از کم خونی رنج میبرند مفید است.
زیتون، چه به صورت روغن و چه به صورت مصرف دانههای آن، برای بهبود وضعیت پوست و پوشاندن عیوب آن بسیار مفید است؛ زیرا با تأمین ویتامین A و ویتامین E که ویتامینهای حاوی آنتی اکسیدان هستند، به لطافت و مرطوب سازی پوست کمک میکند و قابلیت ارتجاعی مورد نیاز را به پوست میدهد. همچنین ظهور چین و چروک و افتادگی پوست را به تأخیر میاندازد.
یک مزیت مهم روغن زیتون برای مو این است که پوست سر را نرم و مرطوب میکند. این ماده همچنین با تغذیه مو به جلوگیری از شکسته شدن آن کمک میکند؛ زیرا مو را تغذیه میکند و موجب زیبایی، طراوت و درخشندگی آن میشود؛ بنابراین ماساژ روغن زیتون روی پوست باعث شادابی پوست و تحریک گردش خون در سر میشود.
خوردن زیتون یا اضافه کردن روغن آن به غذا حرکت آن در داخل روده را تسهیل کرده، هضم غذا را بهبود میبخشد، به درمان یبوست و سندرم روده تحریک پذیر کمک میکند و از نفخ شکم محافظت خواهد کرد.
زیتون حاوی چربیهای اشباع نشده است که به کاهش کلسترول در خون و سوختن چربیها کمک میکند که از دیگر مزایای زیتون برای کاهش وزن و درمان چاقی هستند.
از آنجا که زیتون حاوی آنتی اکسیدان است برای دفع سموم از بدن و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه موثر است.
زیتون با بهبود شبکیه و جلوگیری از بیماری در بهبود بینایی کمک میکند. همچنین از بیماریهایی مانند گلوکوم، تیرگی لنز و تخریب ماکولا که چشم را تحت تأثیر قرار میدهند جلوگیری خواهد کرد.
زیتون به بدن کمک میکند تا واکنش به هیستامین کاهش یابد و باعث واکنشهای آلرژیک در بدن شود. زیتون حاوی آنتی اکسیدانهایی است که به عنوان ضد هیستامین و ضد التهاب عمل میکنند.
روغن زیتون به تسکین درد پوکی استخوان و مفاصل کمک میکند؛ بنابراین میتوانید روغن زیتون گرم را روی بخشی که درد میکند ماساژ دهید و با استعمال منظم آن نتیجه بسیار خوبی را شاهد خواهید بود.
زیتون همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، قدرت باروری مردان را افزایش میدهد و قابلیتهای جنسی را بهبود میبخشد.
برای اینکه بفهمید روغن زیتون اصل وعالی است و از خرید روغن زیتون تقلبی پرهیز کنید، به روش زیر عمل کنید:
یک کاسه بیاورید و دو قاشق غذاخوری یا بیشتر روغن زیتون را در آن بریزید؛ سپس در آن را ببندید و به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید؛ اگر روغن یخ زد و جامد شد، روغن اصلی است اما اگر همانطور که مایع است باقی بماند، به احتمال زیاد تقلبی است.
مطالعات پزشکی فواید زیتون را برای زنان باردار ثابت نکرده است؛ بنابراین توصیه می شود از آن در موارد بارداری و شیردهی زیاد استفاده نشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد