رهبران ده کشور آسیایی عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آ سه آن» در اجلاس سالانه خود در فیلیپین، با برقراری مناسبات نزدیکتر، مبارزه با تروریسم و حرکت در جهت تجارت آزاد، موافقت کرده اند.
کد خبر: ۱۲۲۵۱۵
به گزارش شبکه BBC، رهبران «آ سه آن» در اجلاس خود توافق کردند که یک واحد سیاسی دارای مناسبات نزدیکتر تشکیل داده و تا سال یک منطقه آزاد تجاری ایجاد کنند.
گلوریا آرویو، رئیس جمهور فیلیپین گفت ، «آ سه آن» خود را متعهد کرده است که به صورت بزرگترین بلوک اقتصادی جهان درآید.
پیمان ضد تروریسم که رهبران شرکت کننده در اجلاس آن را امضا کردند اعضا را موظف به تبادل اطلاعات می کند.
تا کنون «آ سه آن» اتحادیه ای تصور می شد که صرفا به حرف اکتفا می کند ولی روز شنبه ژانویه، رهبران «آ سه آن» با منشوری موافقت کردند که هدف از آن تبدیل کردن این اتحادیه به اتحادیه ای مشابه اتحادیه اروپا با مقررات الزام آور است.
در بیانیه امضا شده توسط اعضا آمده است که «آ سه آن» نقش خود به عنوان یک اقتصاد منطقه ای ادغام شده و یک نیروی پرتحرک و پویا را در حفظ صلح و ثبات منطقه ای گسترش می دهد.
بیانیه ای هم در مورد حمایت از میلیون ها کارگر مهاجر امضا شده است.
قرار است رهبران چین، کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و زلاند نو نیز به مذاکرات رهبران «آ سه آن» در جریان دو روز آینده، به پیوندند.