گزارش تحلیلی

دورهمی گروه 7 در فرانسه

چهل‌وپنجمین اجلاس سران هفت کشور بزرگ صنعتی موسوم به گروه هفت در شهر بیاریتز فرانسه آغاز شد. این اجلاس با مراسم ضیافت شام کاری که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به افتخار شرکت‌کنندگان در این نشست برگزار کرد، شروع به کار کرد. مکرون پیشتر با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان جداگانه دیدار و گفت‌وگو کرده بود.
کد خبر: ۱۲۲۵۰۶۲

در این نشست قرار است مسائلی مانند مبارزه با تبعیض امنیت، تغییرات آب و هوایی، خشونت علیه زنان و برابری جنسیتی، تحولات مربوط به اوکراین، سوریه، ایران و برگزیت بررسی شود. نشست سران گروه هفت این بار نیز همزمان بود با اعتراضات گسترده به نظام سرمایه داری که در اماکن نزدیک نشست برگزار شد .
به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات ضمن اعتراض به سیاست‌های اقتصادی و سیاست‌های زیست‌محیطی کشورهای صنعتی شعارهایی را علیه جهانی‌سازی و نظام سرمایه‌داری سر دادند. گروهی از جلیقه‌زردها و جدایی‌طلبان باسک نیز در این تظاهرات شرکت داشتند. درهمین رابطه مقام‌های فرانسه اعلام کردند ۶۸ نفر را بازداشت کرده‌اند. این افراد متهم به پرتاب اشیای مختلف، پنهان ساختن چهره‌هایشان یا داشتن اشیایی قابل استفاده با عنوان سلاح هستند. نیروهای پلیس فرانسه همچنین برای متفرق کردن معترضان اقدام به استفاده از گاز اشک‌آور، ماشین‌های آب پاش و سلاح‌های مخصوص کردند. گفته می‌شود معترضان از چندین کشور به فرانسه آمده تا در تظاهرات ضدسرمایه‌داری شرکت کنند. روز شنبه نیز هزاران تظاهرکننده یک راهپیمایی صلح آمیز را به سمت مرز اسپانیا برگزار کردند تا مطالباتی نظیر اقدام علیه تغییرات آب و هوایی و نابرابری اقتصادی را مطرح کنند.
رهبران اروپا که موضوع برگزیت را در صدر دستورکارهای خود قرار داده‌اند، قبل از آغاز رسمی اجلاس گروه ۷ نشستی را در پشت میز کوچکی با بوریس جانسون برگزار کردند. درهمین نشست بود که جانسون با دونالد تاسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا نزاع لفظی پیدا کرد و بعد هم گفته شد تاسک در نشست جی 7 حضور نخواهد داشت.
گروه 7 در واقع یک سازمان بین‌المللی و متشکل از به اصطلاح «هفت اقتصاد پیشرفته» جهان یعنی کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکاست. (البته نماینده اتحادیه اروپا نیز در این نشست حضور دارد تا همه ۲۸ عضو اتحادیه را نمایندگی کند.) پیش از اخراج روسیه از این اجلاس، نشست‌های این گروه با نام «جی 8» برگزار می‌شد . اختلافات بلوک غرب و مسکو بر سر مساله اوکراین و انقلاب‌های رنگین در اروپای شرقی موجب اخراج روسیه شد . کارشناسان می‌گویند اکنون سال‌هاست جی‌7 از یک کلوب اقتصادی به کلوبی سیاسی - ایدئولوژیک تغییر ماهیت داده و اعضایش از یادآوری این موضوع نیز ابایی ندارند.جی ‌7 میزبان ثابتی ندارد اما هر کشور که نوبتی این وظیفه را می‌پذیرد به‌عنوان یک‌سال میزبان جی‌7 است. در نشست‌های این گروه، هر موضوعی ممکن است به بحث گذاشته شود؛ از سیاست انرژی، تغییرات جوی و گسترش ویروس ایدز گرفته تا امنیت جهانی و «تروریسم» و همکاری‌های نظامی. در پایان نیز یک بیانیه رسمی صادر می‌شود که در آن موارد توافق سران گنجانده شده است. جی‌ 7 همواره با این انتقاد نیز روبه‌رو است که به جز نمایش اعتبار و قدرت برای اعضا، فایده واقعی دیگری نداشته و به یک دورهمی شباهت پیدا کرده است.

علی باقری

بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها