احتمالا در زمان انتخاب رشته کنکور خود یا اطرافیان‌تان با اسامی رشته‌های گوناگون مرتبط با دندانپزشکی مواجه شده‌اید . شاید در نگاه اول گمان می‌کردید فارغ‌التحصیلان همه این رشته‌ها تا مقطع دکتری تحصیلات خود را ادامه می‌دهند. واقعیت این است که یکی از موارد شایعی که بیشتر بیماران در مراجعه به دندانپزشکان نمی‌دانند آن است که همه را در سطح دکتری دندانپزشکی تصور می‌کنند. اگر بخواهم از سطوح پایین به بالا شروع کنم باید از فوق‌دیپلم تکنیسین پروتز شروع کنم که در لابراتوارها به دندانپزشکان کمک شایانی در ساخت پروتزها، روکش‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌کند که البته در این رشته چند سالی است مقطع لیسانس هم داریم.
کد خبر: ۱۲۱۱۳۵۸

در سال‌های گذشته بهداشتکار دهان و دندان هم داشتیم که در مقطع فوق‌دیپلم، هم دستیاری دندانپزشکی را می‌آموخت و هم در فلوراید تراپی و جرم‌گیری و بعضی درمان‌های اولیه، کمک کار دندانپزشکان بود .
حجم زیادی از دندانپزشکان در مقطع دکتری عمومی مشغول فعالیت هستند که بیماران آنها را به‌نام جراح دندانپزشک می‌شناسند.
در سطح بعد، متخصصان دندانپزشکی هستند که در رشته‌های ترمیمی، درمان ریشه، جراحی فک و صورت، ارتودنسی، کودکان، پروتز، بیماری‌های دهان، رادیولوژی و... مشغول فعالیت هستند که بیماران آنها را به‌نام متخصصان دندانپزشکی کودکان یا متخصصان درمان ریشه می‌شناسند.
عده کمی از متخصصان اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها هستند که علاوه بر امور درمان به آموزش و پژوهش در حوزه تخصصی خود در دانشگاه‌ها مشغولند که از استادیار و بعد دانشیار آغاز شده و به استاد تمام و استاد ممتاز ختم می‌شود . این افراد برای ارتقای خود باید ساعات زیادی از عمر کاری خود را به آموزش دانشجویان و پژوهش بگذرانند و حوزه خدمات ایشان فراتر از درمان می‌رود.
بنابراین لازم است در زمان ابتلا به بیماری‌ها و اختلالات دهان و دندان متناسب با مشکل پیش‌آمده به متخصص مربوطه مراجعه کنید تا با بهره‌گیری از بالاترین و مرتبط‌ترین سطح از تخصص مربوطه، هزینه درمانی پایین‌تری را پرداخت کنید.

دکتر کاظم دالایی
متخصص ارتودنسی و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید ‌بهشتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها