
برادر جان در صدر
یکی از سریالهایی که در آن روزها روی آنتن رفت، «برادرجان» بود که توانست رتبه اول مجموعههای پخششده در ماه رمضان 98 را به خود اختصاص دهد. این سریال که از شبکه 3 روی آنتن رفت در خلاصهاش این طور نوشته بود: «برادرجان داستان برادری، برابری و جانفشانی سه برادر است که زبانزد شده و خدا و خلق از آنها در آسایش هستند تا اینکه به ناگاه حادثهای واقع میشود که نامش حقالناس است...» در این مجموعه هم به تبع ماه رمضان که بهانهای شده تا سریالسازان هم بهدنبال رساندن مفهومی دینی و اخلاقی باشند، به موضوع حقالناس در بستر داستانی از جنس قلم سعید نعمتا... پرداخته شد، مجموعهای که در آن چهرههایی چون علی نصیریان در نقش کریم بوستان، حسام منظور در نقش چاوش، کامران تفتی در نقش حنیف، حسن پورشیرازی در نقش توکل، آفرین عبیسی در نقش الفت زن کریم، لعیا زنگنه در نقش حلیمه، سعید چنگیزیان در نقش ستار، سجاد افشاریان در نقش آراز، نسیم ادبی در نقش عاطفه، ندا جبرائیلی در نقش شیوا ابراهیمی در نقش منیژه، محبوبه صادقی در نقش سارا و جلیل فرجاد در نقش آقای شیروانی حضور داشتند.
این سریال توانست تا در کنار بازیهای مختلفی که برخیها درخشان بودند و برخی شاید برگشت به عقب محسوب میشدند، نگاه 4/51 درصد بینندگان را به خود اختصاص دهد.
دلدار و رتبه دوم جلب مخاطب
بعد از سریال «برادرجان»، مجموعه «دلدار» برادران محمودی در جایگاه بعدی این نظرسنجی قرار دارد.
سریالی که در آن علاوه بر عشق و روابط انسانی که از زاویه نگاه این دو برادر به تصویر کشیده شدند، داستان یک دانشجوی نخبه به نام آرش را روایت میکند که زندگیاش دستمایه ماجراهای متعددی میشود.
محمدرضا غفاری نقش این دانشجو را در کنار دیگر بازیگران مجموعه مثل الناز حبیبی، مریم بوبانی، حسام محمودی، سوگل خلیق، بهزاد فراهانی، علی اوسیوند، رویا جاویدنیا، مهران نائل، پریوش نظریه، همایون ارشادی، شادی مختاری،کمند امیرسلیمانی، نیما رئیسی و... بازی میکند.
این سریال که از شبکه دوم سیما پخش میشد هم با 8/38درصد در جایگاه دوم قرار دارد.
علاوه بر داستان عاشقانه که شاید بستر اصلی ماجرا را شکل میداد، بعضی از مسائل حقوقی هم در لایههای دیگر این قصه منعکس شدند، موضوعی که البته نگاههای مختلفی را به خود اختصاص داد.
سریال شبکه یک، سوم شد
«از یادها رفته» هم که از شبکه یک مهمان خانههای مردم شده بود، 5/33 درصد از نگاه مخاطبان را به خود اختصاص داد.
عشق و سیاست داستان اصلی این سریال را که در مقطعی از تاریخ روایت میشود در برگرفته است. سریالی که خیلیها آن را شبیه شهرزاد میدانند و در آن بازیگرانی چون حسین یاری، بیتا فرهی، هلیا امامی، کامران تفتی، حبیب دهقاننسب، علیرام نورایی، رضا یزدانی، میترا حجار، سیما تیرانداز، لیلا بلوکات، مهدی فقیه، رسول نجفیان، یوسف مرادیان، پوریا پورسرخ، سیدمهرداد ضیایی، مهدی سلوکی، ارسلان قاسمی و حسین پاکدل حضور داشتند. این سریال به کارگردانی بهرام بهرامیان با آرایی که به دست آورد در سومین رده مجموعههایی که در رمضان 98 به روی آنتن سیما رفتند، قرار گرفت. در این بین جالب است که پایتخت 5 که به صورت تکراری از شبکه یک سیما پخش میشد هم با 6/31 درصد در رتبههای بعدی پربینندهترین سریالهای رمضانی جای گرفت. طبق این آمار میزان مخاطب سریالهای رمضانی جدید امسال در مقایسه با سریال جدید سال گذشته حدود 10 درصد افزایش پیدا کرده است.
دیگر برنامهها از افطار تا سحر
در میان ویژه برنامههای افطار شبکههای مختلف سیما، دعوت از شبکه یک، هزارداستان از شبکه نسیم، هزار راه نرفته از شبکه دو، اختیاریه از شبکه پنج، ماه بهشت از شبکه قرآن و معارف سیما، یک شهر ضیافت از شبکه شما، ماه نشان از شبکه افق و معنای زندگی از شبکه چهار در رتبههای اول تا هشتم پربینندهترین برنامههای افطار قرار گرفتهاند.
همچنین ماه خدا از شبکه یک، ماه من از شبکه سه، خلوت انس از شبکه قرآن و معارف،خوان نیاز از شبکه دو، نسیم رحمت از شبکه شما، خلوتگه عارفان از شبکه پنج، ایوان خدا از شبکه افق و سحوری از شبکه چهار سیما نیز ویژه برنامههای سحری بودند که به ترتیب بیشترین مخاطب را جذب کردند.
در میان دیگر برنامههای گفتوگو محور سیما در ماه مبارک رمضان نیز درسهایی از قرآن حجتالاسلام والمسلمین قرائتی که یکی از قدیمیترین برنامههای این شبکه است در جایگاه نخست از منظر میزان مخاطب قرار گرفت.
بعد از درسهایی از قرآن هم، جشن رمضان از شبکه پنج،شبهای شیدایی از شبکه دو، نسیماه از شبکه نسیم، این شبها از شبکه یک، یاد خدا از شبکه قرآن ومعارف و ضیافت از شبکه چهار سیما بیشترین مخاطب را پای برنامههای خود نشاندهاند.
جمعخوانی قرآن و سخنرانیها
یکی از برنامههایی که شروع ماه رمضان بهانه اصلی آن است، جمعخوانیهای قرآن کریم در هر روز این ایام است.
برنامهای که هر کدام از شبکهها در ساعات مختلف روز به روی آنتن میبردند. این تولیدات اغلب با پخش زنده دورخوانی قرآن از فضاهای زیارتی مثل مشهد، قم و... همراه هستند و طبق آمار ارائه شده حدود 40 درصد از مردم در گروه بینندگان آنها قرار دارند.
باز هم از بین شبکههایی که این برنامه را پخش میکردند، شبکه سه بیشترین میزان بیننده جمعخوانی قرآن کریم را به خود اختصاص داده است. آمار جالب توجهی که درصد خوبی را به خود اختصاص داده و نشان از تمایلات مخاطبان در ایام رمضان دارد.
در کنار جمعخوانیها 32 درصد مردم نیز پای سخنرانیهای مذهبی تلویزیون درایام ماه مبارک رمضان نشستند و حدود 42 درصد هم شبهای قدر با تلویزیون قرآن به سر گرفته اند.
همچنین طبق این آمار گویا میزان علاقهمندان به جمع خوانی قرآن با تلویزیون و سخنرانیهای مذهبی در مقایسه با رمضان سال گذشته حدود 8 درصد افزایش پیدا کرده است.
فاطمه شهدوست
رسانه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «جام جم» مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰