تکاپو برای صلح در افغانستان

در حالی که مقامات طالبان می‌گویند قرار است ششمین دور مذاکرات خود را با طرف‌های آمریکایی در دوحه قطر پی بگیرند، دولت کابل نیز تلاش می‌کند از طریق تشکیل لویی جرگه روند دیگری را در ارتباط با آشتی ملی و ایجاد صلح در افغانستان به پیش ببرد.
کد خبر: ۱۲۰۴۱۰۳

به گزارش ایرنا، هفته گذشته با اعلام وزارت کار افغانستان، هفت روز در کابل تعطیل اعلام شد تا جرگه مشورتی افتتاح شود. در جریان این اجلاس، عبد رب رسول سیاف، از فرماندهان پیشین جهادی به پیشنهاد رئیس‌جمهور غنی و با تایید شرکت‌کنندگان به عنوان رئیس جرگه انتخاب شد، اما شرکت‌کنندگان در جرگه نسبت به معرفی معاونان او به دلیل انتصابی و دولتی بودن آن اعتراض داشتند.
آنان معتقدند که معاونان جرگه باید توسط شرکت‌کنندگان انتخاب شوند. دولت اشرف غنی که از مذاکرات دو‌جانبه آمریکا و طالبان کنار گذاشته شده به این وسیله سعی می‌کند ابتکار عمل را به‌دست گرفته و راه تازه‌ای برای ایجاد صلح در افغانستان بگشاید. دولت‌های همسایه به‌خصوص جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های اشرف غنی حمایت می‌کنند. این جرگه با حضور بیش از 3000 نماینده از سراسر افغانستان برای تعریف صلح و تعیین خط مشی در این روند، سه روز است که در کابل در حال برگزاری است. طالبان این جرگه را نمایشی خوانده و از شرکت در آن خودداری کردند.
در همین حال روز گذشته اعلام شد ششمین دور مذاکرات صلح با طالبان در دوحه از سر گرفته خواهد شد. ذبیح‌ا... مجاهد، سخنگوی طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: مذاکرات روز چهارشنبه ششمین دور از مذاکرات مستقیم با خلیل‌زاد از زمان انتصاب وی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در سال گذشته میلادی محسوب می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها