امیر نوری، پیشکسوت رادیو عنوان کرد:

جشنواره بین‌المللی رادیو فرصتی برای انتقال فرهنگ ایرانی است

امیر نوری از جمله افرادی است که از دوران کودکی علاقه فراونی به ادبیات و مفاهیم زبان فارسی داشته است.این جاذبه آنچنان بود که وی سال 1338 جذب فعالیت‌هایی رادیویی شد و همکاری با این رسانه را آغاز کرد. وی در طول دوران کاری خود سوابق درخشانی در زمینه‌های متعدد کارگردانی، تهیه‌کنندگی، بازیگری، نویسندگی و گویندگی دارد که نشان از اهتمام و علاقه مثال‌زدنی او به رادیوست. به همین خاطر با وی به گفت‌وگو نشستم تا از زوایای مختلف این رسانه و همچنین جشنواره بین‌المللی رادیو و اجلاس جهانی صدا را از منظر استاد امیر نوری بررسی کنیم.
کد خبر: ۱۱۸۸۶۴۶

به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، استاد امیر نوری، پیشکسوت برجسته رادیو ضمن بیان این‌که رادیو کماکان مهم‌ترین و تاثیرگذارترین رسانه است، گفت: در شرایط فعلی رادیو مانند دانشگاه بزرگی عمل می‌کند که هرگز جایگاه آن میان خیل عظیمی از رسانه‌های نوظهور دچار تقلیل نمی‌شود؛ زیرا این رسانه در ایران، علاوه بر وظایف دیگری که دارد، مبلغ زبان فارسی است که به لحاظ جنبه‌های گوناگون ادبی، قدمت و مفاهیم بسیار غنی فرهنگی آن در دنیا کم نظیر است. در کجای دنیا می‌توان افرادی مانند حافظ، سعدی، مولانا، فردوسی و افراد برجسته و اشخاص دیگری را پیدا کرد که به لحاظ سبک‌های ادبی و غنای محتوایی دارای آثار مشابه باشند؟! در همین راستا رادیو، به‌عنوان شاخص توانست در مقاطع زمانی معاصر که گویش‌ها و لهجه‌ها در معرض تغییرات گوناگون بود، کمک شایانی به حفظ بعضی از مضامین پایه در ادبیات فارسی کند. ما در کشورمان بالاترین و ارزشمندترین آثار فرهنگی و ادبی دنیا را داریم. از طرفی در هر کشوری وقتی استقلال و حفظ تمامیت ارضی در آن محقق می‌شود، یک زبان رسمی در آن کشور به همگان معرفی می‌شود که رادیو توانست کمک شایانی به حفظ زبان بنماید.
وی درخصوص افزایش مخاطبان رادیو گفت: اگر تولید برنامه منطبق با اصول حرفه‌ای باشد، مردم مانند همیشه جذب رادیو می‌شوند و چون همه از رادیو گفتار شایسته را یاد گرفته اند که اثر همیشگی دارد. مانند صحیح خواندن و بیان دقیق واژه‌ها که کمک شایانی به جلب توجه مردم دارد. در کنار این مساله، افزایش محتوا و غنای برنامه‌ها نیز بخش دیگر این رویداد
است.
استاد نوری با اشاره به اهمیت ویژه جشنواره بین‌المللی رادیو و اجلاس جهانی صدا گفت: به خاطر ماهیت بررسی دقیق آثار مختلف، متنوع و متعدد مرتبط با رادیو در جشنواره بین‌المللی رادیو و همچنین تشخیص برنامه‌های قوی، این رویداد بزرگ بسیار تاثیرگذار است.
جشنواره باید محلی برای بازشنوی کامل برنامه‌ها توسط مدیران و برنامه‌سازان باشد تا ارزیابی مناسب صورت گیرد. این روش، تاثیر زیادی بر آموزش افراد فعال در رادیو دارد. در حقیقت جشنواره رادیو محلی است که برنامه‌سازان داخلی با همکاران خارجی خود در فضایی صمیمی بیشتر آشنا می‌شوند و این اتفاق منجر می‌شود برنامه‌سازان رادیویی داخلی با فرهنگ، تمدن و زبان‌های خارجی آشنا شوند. مسلما ثمره این آشنایی می‌تواند فرهنگ و ادبیات فارسی را بیشتر به جامعه بین‌المللی معرفی کند. در حقیقت این فضا فرصت مناسبی است تا آثار برجسته فرهنگی خودمان را به برنامه‌سازان رادیویی بین‌المللی ارائه کنیم. همچنین مفاهیم فرهنگی ما که آمیخته به ستایش از پروردگار بزرگ، پیامبر اسلام و ائمه معصومین است، به معرفی جنبه‌های دینی و مذهبی ما نیز کمک می‌کند.

محسن گودرزی

روزنامه‌نگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها