تعیین اعضای کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو

شهر ژنو سوئیس دیروز میزبان نشست وزرای خارجه کشورهای ضامن آتش‌بس در مذاکرات آستانه (ترکیه، روسیه و ایران) برای بررسی تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه بود. محمدجواد ظریف، وزیرخارجه کشورمان نیز روز گذشته به همین منظور به ژنو سفر کرد. در نشست ژنو قرار است برای نخستین بار کمیته‌ای فراگیر برای تدوین قانون اساسی جدید سوریه تشکیل شود.
کد خبر: ۱۱۸۷۰۱۲

به گزارش ایسنا، بر اساس پیشنهاد استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، قرار است این کمیته با حضور ۱۵۰ عضو تشکیل شود که یک‌سوم آنها را مخالفان سوری و یک سوم دیگر آن را دولت سوریه و یک سوم پایانی را جامعه مدنی به انتخاب سازمان ملل تعیین خواهد کرد. تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه مساله مورد اختلاف میان اعضای مذاکرات آستانه شامل روسیه، ایران و ترکیه و نیز کمیته کوچک شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، اردن، مصر و عربستان بود و ریاض بر تعیین تاریخ‌های الزام‌آوری برای تشکیل این کمیته پافشاری داشت .
به گزارش سانا، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه روز گذشته در اظهاراتی گفت: هیچ‌کس در سوریه صحبت کردن درباره ایجاد نظام مستقل یا فدرال در این مناطق را قبول ندارد و هیچ جایگزینی درباره بازگشت به وطن نیست. دولت سوریه تصمیم دارد تمامی خاک کشور را آزاد کند و کنترل آن را به دست بگیرد. وی درباره تشکیل کمیته قانون اساسی نیز گفت: هنوز زود است درباره آغاز فعالیت این کمیته صحبت کنیم. تاخیر در تشکیل این کمیته به خاطر تلاش برخی کشورهای غربی برای مداخله در این موضوع و موانعی بود که ترکیه در این مسیر ایجاد کرد. از سوی دیگر، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در اظهاراتی گفت کشورش از طرح سازمان ملل برای کمیته قانون اساسی سوریه حمایت می‌کند. روز جمعه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در دیدار با چاووش‌اوغلو از آماده بودن فهرست اعضای کمیته قانون اساسی سوریه خبر داد و گفت احتمالا اوایل سال آینده میلادی (2019) اولین نشست آنها برگزار می‌شود. قرار است پس از آماده شدن قانون اساسی جدید برای سوریه دراین کشور انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری برگزار شود.
از سال 2011 نا‌آرامی‌های سوریه شروع شد و کشورهای غربی و عربی با حمایت از گروه‌های تروریستی این کشور را به ویرانه‌ای تبدیل کردند. حمایت ایران و روسیه از دولت مستقر در دمشق سرانجام منجر به شکست تروریست‌ها و ایجاد ثبات و امنیت در سوریه شد. دولت آمریکا و سایر دولت‌های حامی تروریست‌ها از همان ابتدا خواستار برکناری بشار اسد بودند. حال اما جیمز جفری، نماینده ویژه دولت آمریکا می‌گوید این کشور دیگر قصد ندارد بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه را از قدرت عزل کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها