به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، بابک زمانی اظهار داشت: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشور و پنجمین عامل مرگ و میر در کشورهای پیشرفته است؛ به طوری که سالانه حدود 160 هزار نفر در ایران دچار این بیماری می شوند و 30 درصد آنها زیر 50 سال قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه چاقی و کم تحرکی خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد، ادامه داد: ضعف ناگهانی یا بی حس شدن صورت، پاها یا یک طرف بدن، اختلال در دید، سردرد شدید ناگهانی، از دست دادن قدرت تکلم یا اشکال در حرف زدن و فهمیدن، سرگیجه بدون علت و از دست دادن تعادل از علایم سکته مغزی است.
این پزشک اضافه کرد: بیمارانی که تجربه سکته مغزی داشتهاند، دچار نقص و ناتوانی دائم در فعالیتهای خود میشوند که این ناتوانی بر عملکرد اجتماعی، شغلی، خانوادگی و روحی آنها تاثیر منفی میگذارد.
زمانی خاطرنشان کرد: هر اختلال عصبی که به صورت ناگهانی ایجاد و مانع از رسیدن خون به سلولهای مغزی شود، سکته مغزی است و رسیدگی به آن باید در کمتر از هشت ساعت انجام شود.
وی اظهار داشت: هر چه زمان رسیدن به مرکز درمانی و اقدامات درمانی طولانیتر باشد، اختلال در عملکرد مغز نیز بیشتر می شود؛ به طوری که بیماران دچار نقص تکلم ناشی از سکته مغزی می شوند، توانایی صحبت و برقراری ارتباط را از دست میدهند یا دچار فلج اندامها و اختلال در راه رفتن و نوشتن می شوند و باید از طرف خانواده و جامعه حمایت شوند.
به گفته زمانی، با انجام فعالیت های بدنی روزانه و تغذیه سالم می توان تا حدود زیادی از سکته مغزی جلوگیری کرد؛ در مقابل مصرف بیش از اندازه چربی و کلسترول می تواند سبب ضخیم شدن رگ های خونی و استفاده بیش از اندازه نمک ممکن است سبب بروز بیماری فشار خون و در نهایت سکته شود.
رئیس انجمن سکته مغزی افزود: با رعایت رژیم غذایی حاوی سبزی، میوه، غلات و ماهی می توان از بروز سکته مغزی جلوگیری کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
تهیهکننده، نویسنده و بازیگران مجموعه شبکه سه، از چالشهای تولید یک قصه اجتماعی میگویند
در گفتوگو با یک جامعهشناس، تهدیدات و فرصتهای هوش مصنوعی برای خانوادههای ایرانی را بررسی کردهایم
سعید شیخزاده در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد