سازمان امدادرسان بین المللی آکسفام اعلام کرد بیش از نیمی از کودکان افغانستان به رغم افزایش بودجه آموزشی این کشور از سال 2001 تاکنون از تحصیل محروم هستند.
کد خبر: ۱۱۷۵۱۳
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان آکسفام روز دوشنبه در آستانه اجلاس سران ناتو در لتونی که ماموریت افغانستان جزو محورهای کاری آن خواهد بود، گزارشی را درباره افغانستان منتشر کرد.
در این گزارش امده که تنها یک پنجم دختران افغان به مدرسه ابتدایی می روند که این رقم در پایه تحصیلی راهنمایی به یک بیستم کاهش می یابد.
در این گزارش علت پایین بودن سطح پوشش تحصیلی کودکان، کمبود شدید هزاران آموزگار و مدرسه، همراه با فقر و ناامنی در این کشور عنوان شده است.
گزارش آکسفام اضافه می کند بیش از نیمی از کودکان در سنین مدرسه به دلیل عدم وجود مدرسه در محل زندگی شان از تحصیل محرومند و اکثر مدارس موجود نیز به تعمیرات اساسی نیاز دارند. علاوه بر این بیش از دو میلیون دانش آموز در چادر یا در فضای آزاد تحصیل می کنند.
آکسفام کشورهای ثروتمند را متهم کرده که با وجود وعده های متعدد، از اعطای کمک های مالی به این کشور خودداری کرده اند.
طبق تخمین این سازمان به 563 میلیون دلار کمک مالی برای بازسازی 7 هزار و 800 مدرسه در سطح کشور نیاز است. همچنین این کشور به 53 هزار معلم آموزش دیده طی پنج سال آینده نیاز دارد.