به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، شربت گلابی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، قند مانند کلوگز، ساکاروز و فروکتوز، فولات، کولین، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم، اسید سیتریک و فولیک، آنتیاکسیدان مانند فلاونوئیدها، آنتوسیانینها و سیانیدینها است.
برای بررسی خواص شربت گلابی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت گلابی
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت گلابی اظهار کرد: این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها رادیکالهای آزاد را نابود میکند؛ این رادیکالها به سلولهای بدنمان آسیب میزنند؛ شربت گلابی همچنین بدن را در برابر بیماریهای مختلف و انواع سرطانها به ویژه سرطان روده بزرگ محافظت میکند.
حیدر عظمایی درباره خواص دیگر شربت گلابی بیان کرد: این شربت به علت وجود اسید فولیک برای زنان باردار و جنینشان بسیار مفید است؛ شربت گلابی به زیبا شدن چهره نوزاد هم کمک میکند.
وی افزود: شربت گلابی به علت داشتن فیبر، کلسترول خون را کاهش میدهد و از بروز بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی جلوگیری میکند؛ این شربت نقشی مؤثر در عملکرد بهتر رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تأکید کرد: شربت گلابی قند، فشار و چربی خون را کنترل میکند؛ این شربت به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم استخوانها، مفاصل و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند؛ شربت گلابی تأثیری چشمگیر در بهبود بیماریهای کیسه صفرا، التهاب روده بزرگ (کولیت)، آرتریت (التهاب مفاصل) و نقرس دارد.
عظمایی تصریح کرد: شربت گلابی نقشی مؤثر در کاهش تب و رفع گرمازدگی دارد و برای مبتلایان به تنگی نفس بسیار مفید است.
وی گفت: شربت گلابی تأثیری چشمگیر در کاهش وزن افراد دارد، زیرا کالری و چربی کمی دارد؛ این شربت حاوی فیبر فراوان است بنابراین مصرف آن قبل از غذا اشتها را کنترل میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآوری کرد: شربت گلابی نقشی مؤثر در بهبود گردش خون، رفع کم خونی، تقویت بینایی و شادابی پوست و مو دارد.
مواد لازم برای تهیه شربت گلابی (چهار تا پنج نفر)
گلابی رسیده چهار عدد
عسل چهار قاشق غذاخوری
یخ ۱۰ تکه
آب پنج تا ۶ لیوان
آب لیموترش تازه سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت گلابی
- گلابیها را به خوبی شسته، هستههای آنها را جدا و با پوست خُرد کنید.
- گلابیهای خرد شده را داخل مخلوط کن بریزید، عسل و آب را هم به آنها اضافه کنید.
- مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- مواد مخلوط شده را داخل لیوان بریزید و به آن ۲ تا سه تکه یخ و مقداری آب لیموترش تازه بیفزایید.
- شربت را به خوبی هم بزنید سپس آن را میل کنید.
- شربت گلابی را میتوان روزانه ۲ لیوان مصرف کرد.
- برای تهیه شربت گلابی همچنین میتوانید همه مواد را با هم داخل مخلوط کن بریزید و پس از مخلوط شدن مواد، شربت را میل کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد