نگاه

مکتوبات نادر

کتاب‌های نادر ابراهیمی اغلب شناخته شده‌اند. دو نمونه بسیار معروف آنها را می‌توان کتاب‌هایی دانست که در بخش‌های کنار ستون بخشی از متنشان را هم آورده‌ایم؛ یکی «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم» و دیگری «چهل نامه کوتاه به همسرم». در ادامه به معرفی کوتاه برخی کتاب‌های دیگر این نویسنده می‌پردازیم:
کد خبر: ۱۱۴۶۴۹۰

یک عاشقانه آرام

نادر ابراهیمی در «یک عاشقانه آرام» با بیان داستانی خواندنی از زندگی یک زوج، لابلای ماجراهای پیش آمده برای آنها، با قلمی زیبا گفتوگوهای جذابی را خلق میکند که مخاطبش را به فکر وا میدارد و او را متوجه این موضوع میکند که نباید به عشق به چشم یک خاطره و عادت نگاه کرد.

«یک عاشقانه آرام» در واقع روند و مراحل و برنامهریزیهای زندگی مبتنی بر عشق دو شخصیت انقلابی و پرشور و حرارت را نشان میدهد که یکی اهل گیلان و دیگری از دیار آذربایجان است، اما به دست تقدیر با هم آشنا میشوند و گیله مرد مبارز و سیاسی را شیفته «عسل» دختر آذری زیبا و سیاسی مسلک میکند.

یک عاشقانه آرام که اولین بار در سال ۷۴ منتشر شده است، با گذشت 20 سال، 25 بار تجدید چاپ شده است و پس از معرفی آن در برنامه پرمخاطب «خندوانه» استقبال از این کتاب افزایش یافت به شکلی که در طول زمان برگزاری مسابقه کتابخوانی برنامه «خندوانه» همواره جزو آثار پرفروش کتابفروشیها بود. این کتاب از سوی انتشارات روزبهان وارد بازار نشر شده است.

سه دیدار

سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما میآمد، دیگر کتاب شناخته شده ابراهیمی است. کتاب گزارش سه نوبت دیدار نویسنده با امام خمینی(ره) است. مجلدات اول و دوم کتاب را نادر ابراهیمی بین سالهای ۷۵ تا ۷۷ نوشته است. کتاب اگرچه سه جلدی است و نویسنده نیز بارها گفته که آن را در سه جلد نوشته، اما تنها دو جلد از آن در دست است و جلد سوم هرگز منتشر نشده است.

جلد نخست با عنوان «رجعت به ریشهها» داستان بلندی درباره زندگی امام خمینی است، که نویسنده در آن کوشیده ابعاد مختلف شخصیتی ایشان را در قالب داستان بررسی کند. این جلد شرح وقایع دوران کودکی امام خمینی و شکلگیری شخصیت ایشان است. اما کتاب در جلد دوم از خود با عنوان «در میانه میدان» به موضوع جوشیدن چشمههای مبارزاتی در ایام جوانی امام خمینی(ره) توجه بیشتری نشان داده است.

مردی در تبعید ابدی

«مردی در تبعید ابدی» عنوان رمانی از ابراهیمی است که به شرح زندگی پر فراز و نشیب و عقاید فلسفی-عرفانی صدرالمتألهین (محمد قوام شیرازی) پرداخته است. اصولا نوشتن شرح حال حکما و فلاسفه، آنهم در قالب رمانی گفتوگومحور، کار چندان سادهای به نظر نمیرسد و میتوان گفت به دلیل دستاندازها و اطلاعات محدود تاریخی، هر نویسندهای نمیتواند از عهده آن بربیاید. آنهم رمانی سرشار از شخصیتهای اندیشمند که در کنار شخصیت اصلی قصه، خودنمایی میکنند و اغلب نیز حضورشان به موقعیتهای گوناگون مباحثه و گفتوگوهای فلسفی میانجامد.

سخن گفتن از زبان این حکما و فلاسفه بنام، کار بسیار دشوار و مخاطرهآمیزیاست و نیاز به تسلط بسیار بر عقاید فلسفی آنان و سایر محدثان، متکلمان و فیلسوفان درجه یک عهد صفویه و به طور اخص، اصل و اساس اندیشههای ملاصدرا دارد. شاید این رمان برای کسانی که میخواهند برای اولین بار با شخصیت ملاصدرا آشنا شوند، حکم شناسنامهای را داشته باشد که در قالبی ادبی و موجه تنظیم شده است.

آتش، بدون دود

«آتش، بدون دود» رمان بلندی است اثر نادر ابراهیمی که در هفت جلد منتشر شده و نویسنده در آن پس از اشاره به زیباییهای ترکمنصحرا در سه جلد اول، در چهار جلد بعد به شیوهای داستانی-تاریخی به بیان مبارزات انقلابی معاصر پرداخته است. ابراهیمی برای ساخته و پرداخته کردن «آتش بدون دود» بیش از 30 سال - یعنی نیمی از عمرش- را صرف کرده است. سریالی هم با همین نام و توسط خود نادر ابراهیمی ساخته شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها