غوطه دمشق در انتظار تصمیم سازمان ملل

مذاکرات چند روزه شورای امنیت درباره تصویب قطعنامه‌ای به منظور برقراری آتش‌بس در غوطه شرقی دمشق همچنان بی‌نتیجه مانده است. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که پیشتر گفته بود کشورش حاضر است به این قطعنامه رای مثبت بدهد در واکنش به پیش نویس قطعنامه جدید می‌گوید: تضمینی برای توقف حملات مخالفان دولت سوریه به مناطق مسکونی وجود ندارد. دولت‌های سوریه و روسیه معتقدند باید غیرنظامیان از منطقه غوطه شرقی انتقال داده شوند و کشورهای حامی گروه‌های تروریستی تضمین بدهند این گروه‌ها به برقراری یک آتش‌بس جدید پایبند خواهند بود.
کد خبر: ۱۱۲۴۸۳۷

به گزارش مهر و به نقل از رویترز، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در صورت برقراری آتشبس مورد نظر سازمان ملل تضمینی وجود ندارد که مخالفان اسد به حملات خود علیه مناطق مسکونی، پایان ندهند. روز جمعه آلمان و فرانسه روسیه را به حمایت از قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت در مورد توقف حملات در غوطه شرقی فرا خواندند و از روسیه خواستند در قبال بحران سوریه مسئولیتپذیر باشد.

قطعنامه پیشنهادی سوئد و کویت که شورای امنیت قرار است در مورد آن رایگیری کند، پیشبینی کرده است 72 ساعت پس از تصویب قطعنامه، باید آتشبس برقرار شود و 48 ساعت پس از آن هم اجازه تحویل کمکها و خروج از منطقه برای دریافت خدمات پزشکی داده شود. مدت برقراری این آتشبس 30 روز در نظر گرفته شده است. وزارت دفاع روسیه میگوید تروریستها در غوطه شرقی سوریه مانع خروج غیرنظامیان از مناطق تحت کنترل خود هستند. این وزارتخانه همچنین گفته است دمشق، پایتخت سوریه و مناطق حومه این شهر به طور مداوم آماج حملات خمپارهای تروریستها و گروههای مسلح قرار میگیرد.

شورای امنیت قرار بود روز پنجشنبه این قطعنامه را تصویب کند، اما موفق نشد و ادامه مذاکرات به روز جمعه و سپس به روز شنبه موکول شد. منصور العتیبی، نماینده دائم کویت در شورای امنیت دراین باره گفت دلایل تاخیر در رایگیری درباره قطعنامه جدید در زمینه برقراری آتشبس در سوریه به ناکامی شورای امنیت در توافق بر سر زمان آغاز این اقدام برمیگردد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها