در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش میزان، حسن روحانی در مراسم افتتاح ده مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در ده استان کشور با اشاره به شرایط بینالمللی ادامه داد: آیا در این شرایط میشود یک ملت و جمعیتی بگوید الان زمان صلح، برادری و همزیستی است، لذا قدرت دفاعی نمیخواهیم. ما همیشه نیازمند قدرت دفاعی هستیم، تا روزی که در دنیا تهدید علیه ما وجود دارد ما هم در برابر هر تهدید جدیدی باید قدرت دفاعیمان را تقویت کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز بیشتر سلاحها و تجهیزات جنگی را خودمان میسازیم، ادامه داد: ما باید نیرومند و قدرتمند باشیم چرا که قرآن به ما میگوید باید آنچنان قدرتمند باشیم تا جرات را از دشمن و تهدیدکننده بگیریم. گرفتن جرات اینگونه است که یا باید از اینکه موفقیتی به دست نمیآورد، مایوس شود یا اینکه بداند، وقتی به ما حمله میکند باید هزینههای بسیاری بپردازد.
روحانی گفت: قدرت ملی برای صلح است. ما قدرت پیدا میکنیم برای بازدارندگی. بازدارندگی، همان صلح عزتمندانه و مقتدرانه است. باید آماده باشیم تا تهدیدات را از سر مردم دفع و رفع کنیم. ملت و مسئولان ما برای توانمندی دفاعیشان نیاز به مذاکرات با هیچکس و توافق با هیچ قدرتی ندارند و نخواهند داشت. صحبت و بحث میکنیم. اگر مقامی آمد سوال کرد، جواب میدهیم. جواب قاطع و محکم به آن میدهیم. جواب ما هم بسیار روشن است، اما هر نوع سلاحی یا هر نوع قدرتی نیاز داشته باشیم در چارچوب مقررات، قوانین و فتاوای رهبرمان تهیه میکنیم.ما بر اساس تعهدات بینالمللی و از آن بالاتر فتوای رهبری، اخلاق و دینمان، دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم.
روحانی گفت: قدرت ملی در چارچوب حزب و جناح نمیگنجد. تمام احزاب، تفکرات، جناحها همه ذیل این قدرت تعریف میشود.در قدرت ملی همه باید با هم باشیم. در قدرت اقتصادی همه در کنار هم باشیم. در قدرت سیاسی همه باید با هم باشیم. در قدرت فرهنگی باید همه دوش به دوش هم حرکت کنیم. در قدرت دفاعی همه مردم باید کنار نیروهای مسلح باشند. نیروهای مسلح یک وظیفه دارند و مردم هم یک وظیفه. قدرت ملی و دفاعی و تبیین ارزشهایمان از جمله ارزشهای انقلاب و دفاع مقدسمان زیر خیمه حزب و جناح نمیرویم. مربوط به کل ملت ایران است. مگر همه مردم ایران در دفاع مقدس نبودند. مگر آن موقع کسی میآمد جبهه از او میپرسیدند اهل کدام جناح هستی؟ هر که به انقلاب معتقد بود، میآمد. شیعه، سنی، مسیحی، یهودی، زرتشتی هر که بود میآمد. همه در کنار هم بودیم.
وی بیان کرد: امروز هم باید مدافعان ما در سراسر کشور و نیروهای مسلح ما بالای جناح وحزب بایستند، قدرتهای ملی ما باید بالای جناح و حزب باشد. باید فوق جناح و حزب حرکت کنیم. اگر راهیان نور داریم هر جناح، حزب، مذهب و هر ایرانی که به آنجا رفت، باید احترام ببیند و آنجا را مال خودش بداند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط روزهای اول جنگ تحمیلی و پیگیریهای نمایندگان دوره اول مجلس شورای اسلامی گفت: هر روز یک فرماندهی بخصوص از فرماندهان ارتش را به مجلس احضار میکردند. سر و صدا و داد و فریاد راه میانداختند. حالا یا قانع میشدند یا نمیشدند؛ هفته بعدش امام(ره) پیغام داد مجلس به این کارها ربطی ندارد و به کار خودش برسد. اگر میخواهد پشتیبانی و کمک کند این کارها را انجام دهد. اینجا جلسه احضار فرماندهان نیست. نیروهای مسلح فرمانده دارد و از طرف من افرادی هستند که نظارت میکنند. رهبر معظم انقلاب و مرحوم آیتا... هاشمی رفسنجانی نمایندگان امام در زمان جنگ بودند.
وی اضافه کرد: اگر مجلس میخواست به آن کار ادامه دهد و هر روز میخواست برای هر عملیاتی تحقیق و تفحص کند، آیا این روند برای کشور در آن زمان مناسب بود؟ واقعیت این است اگر ما کار را به اهلش واگذار نکنیم و به آن اعتماد نکنیم، فرقی نمیکند در جنگ یا مسائل دیگر کار پیش نمیرود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد