رئیس سازمان شیلات ایران در نشست مطبوعاتی در کرج:

پرورش200هزار تن ماهی در قفس

معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، صبح دوشنبه 16 مرداد با شرکت در نشست مطبوعاتی در مراسم آغاز به کار نخستین مرکز تکثیر و پرورش ارگانیک قزل‌آلا در کرج به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. با بهره‌برداری از مرکز تکثیر و پرورش ارگانیک قزل‌آلا در ماهی‌سرای کرج به عنوان کهن‌ترین و نخستین مرکز تکثیر و پرورش قزل‌آلا در کشور، تولید بچه‌ماهی قزل‌آلا با استفاده از فناوری‌های نو و بدون استفاده از مواد شیمیایی دارویی آغاز شد.
کد خبر: ۱۰۶۰۵۸۹

دکتر حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات ایران در نشست مطبوعاتی با ارائه آماری از پیشرفت‌های صورت گرفته در صنعت شیلات در سال‌های اخیر تصریح کرد: حجم بهره‌برداری از منابع حاصل از صیادی در سال از 500هزار تن در سال 91 به 610هزارتن در سال 95 افزایش یافته است. در این مدت حجم تولید آبزی‌پروری در کشور از 238هزار تن به 470هزار تن و جمع تولید شیلاتی کشور از 830هزار تن به یک میلیون و 70 هزار تن افزایش یافته است.

در این بین، صادرات آبزیان از 260 میلیون دلار به 412 میلیون دلار افزایش پیدا کرده و تعداد شاغلان از کمی بیش از 200هزار نفر به 220هزار نفر افزایش یافته است. دکتر صالحی در خصوص افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور به‌عنوان غذای سلامت تصریح کرد این میزان از حدود 5/7 کیلوگرم در سال 91 به 6/10 کیلوگرم در سال 95 افزایش یافته و گرم‌پروتئین مصرفی روزانه آبزیان از 8/3 گرم برای هر ایرانی به 7/5 گرم افزایش پیدا کرده است. لازم به ذکر است مصرف سرانه آبزیان در کشورهای توسعه یافته حدود 20 کیلوگرم است.

دکتر صالحی در پاسخ به سوال خبرنگار جام‌جم در خصوص تشریح اقدامات سازمان شیلات ایران برای بومی‌سازی فناوری آبزی‌پروری به منظور استفاده از ظرفیت پرورش ماهی در قفس در آب‌های جنوب کشور گفت: برای اولین بار یکی از برنامه‌های توسعه شیلات در سند برنامه ششم توسعه که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده، به موضوع پرورش ماهی در قفس اشاره کرده است.

خوشبختانه در سال‌های اخیر، زیرساخت‌های لازم برای توسعه این فناوری در کشور فراهم شده است. دو سال پیش همه تجهیزات مورد نیاز را باید از خارج از کشور وارد می‌کردیم. در حالی که بهمن سال گذشته با حضور استاندار استان البرز، تولید لوله‌های مورد نیاز برای پرورش در قفس که حدود 45درصد از هزینه تجهیزات مورد نیاز را به خود تخصیص می‌دهد در شرکتی در شهرک صنعتی اشتهارد آغاز شد.

وی افزود: تور این قفس‌ها نیز فناوری بالایی نیاز دارد که با همکاری جهاد دانشگاهی قرار شد در دانشگاه امیرکبیر تولید شود. خوشبختانه در دو هفته گذشته از این طرح دفاع شد و مورد حمایت سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و ‌بزودی کار تولید تورهای صنعتی برای پرورش ماهی در قفس در کشور ایجاد خواهد شد. موضوع تولید قایق‌های مورد نیاز برای این کار به صورت آزمایشی آغاز شده و مذاکراتی از سوی تولیدکنندگان نروژی با شرکت‌های قایق‌سازی در هرمزگان آغاز
شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: برای سال پایانی برنامه ششم 200هزار تن تولید ماهی در قفس برنامه‌ریزی شده است. مطالعات جامعی در این زمینه انجام شده است و جانمایی سایت‌ها و نقاط مکان‌یابی قفس‌ها در حال کار است. با سازمان محیط‌زیست و معاونت علوم دریایی مذاکرات برای استقرار قفس‌ها انجام شده است. موضوع بازار را هم برای افزایش تولید در دستور کار داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها