به دلیل اختلاف نظر با ریاض

فرمانده ائتلاف سعودی، استعفا کرد

فرمانده سابق ارتش پاکستان که به عنوان فرمانده جدید ائتلاف سعودی منصوب شده بود، به علت اختلاف نظر با دولت عربستان، به پاکستان بازگشته است. به گزارش اینترنتی روزنامه «داون» پاکستان، ژنرال راحیل شریف، فرمانده سابق ستاد مشترک ارتش پاکستان و نامزد فرماندهی ائتلاف سعودی روز جمعه به پاکستان بازگشت. راحیل شریف در تاریخ بیست و یکم آوریل سال جاری میلادی پس از آن‌که دولت پاکستان به وی اجازه همراهی با ائتلاف سعودی را داد، برای فرماندهی این ائتلاف عازم ریاض شده بود. خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان نیز اعلام کرده بود پس از اعلام رضایت ستاد فرماندهی کل ارتش پاکستان و همچنین بررسی مواد قانونی مربوط به قبول فرماندهی این ائتلاف توسط ژنرال راحیل شریف به وی اجازه این اقدام داده شد.
کد خبر: ۱۰۴۹۲۹۶

برخی منابع معتقدند پس از این‌که عربستان شرایط پاکستان و راحیل شریف در خصوص عضویت ایران در این ائتلاف (حداقل به عنوان عضو ناظر) و عدم هرگونه تعرض به ایران و منافع این کشور در منطقه را نپذیرفت، ژنرال شریف نیز ریاض را به مقصد لاهور ترک کرده است.

عربستان و امارات حکایت 2 دوست و 2 رقیب در یمن

از سوی دیگر کشمکش و اختلافات جاه‌طلبانه و طمع‌ورزانه امارات و سعودی‌ها بر سر سرزمین یمن همچنان ادامه دارد. به گزارش شبکه تلویزیونی نبأ، عناصر وابسته به ریاض و ابوظبی در جنوب یمن یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم می‌کنند. نشانه‌های ازسرگیری درگیری عربستان و امارات توسط مزدورانشان در یمن، فقیرترین سرزمین جهان به چشم می‌خورد.

ریاض و ابوظبی هرچند بر سر محاصره تحمیل شده علیه دوحه با یکدیگر به توافق رسیده‌اند اما درصحنه یمن هیچ توافق و اتفاقی میان آنان به چشم نمی‌خورد و احتمال درگیری‌های خونین شدت گرفته که می‌تواند به یک تحول خطرناک میان گروه‌های رقیب در جنوب یمن منجر شود.

درهمین زمینه احمد بن دغر، نخست‌وزیر دولت دنباله‌روی سعودی نسبت به وقوع درگیری نظامی میان یمنی‌های ساکن عدن هشدار داده و گفت درگیری عناصر وابسته به سعودی‌ها و اماراتی‌ها بر سر کسب نفوذ در استان عدن یمن در جنوب این کشور به اوج خود رسیده است. وی رقبای خویش یعنی عناصر هوادار امارات را به شعله‌ور کردن درگیری نظامی بر سر کسب نفوذ در عدن متهم کرد.

از سوی دیگر عیدروس الزبیدی، استاندار بر کنار شده عدن هوادار امارات و علی محسن الاحمر، معاون عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهور مستعفی مورد حمایت ریاض را به حمایت از تروریسم متهم کرد.

درگیری بین دو هم‌پیمان در جنوب یمن در حالی است که منابع یمنی از انهدام چند خودروی نظامی سعودی در مرزهای یمن و کشته شدن شماری از نظامیان سعودی خبر دادند. ارتش یمن و کمیته‌های مردمی وابسته به انصارالله دیروز یک خودروی نظامی عربستان را پشت منطقه عباسه در نجران هدف قرار دادند. یک منبع نظامی یمن به خبرگزاری «سبانت» در این باره گفته که ارتش یمن و انصارالله با انهدام خودروی نظامیــان سعودی، برخی از آنها را کشته‌اند.

تعدادی دیگر از نظامیان سعودی نیز روز جمعه طی عملیات نظامی ارتش یمن و انصارالله در پایگاه الضبعه منطقه نجران کشته شدند و خودروی نظامی آنها هدف قرار گرفت.

درگیری بین امارات و عربستان در حالی است که نیروهای یمنی روز شنبه یک خودروی نظامی عربستان را در استان شبوه در غرب استان تعز و خودروی دیگر را در منطقه الساق در منطقه عسیلان استان الجوف منهدم کردند. دو نظامی سعودی روز جمعه در کمین نیروهای یمنی در نجران کشته شدند و یک نفر دیگر زخمی شد و یک خودروی نظامی آنها نیز منهدم شد. در همین حال گزارش‌هایی مبنی بر کشتار شهروندان یمنی به وسیله وبا هر روز بیش از روز پیش منتشر می‌شود. آخرین آمارها براساس گزارش نیویورک تایمز از کشته شدن 1600 یمنی در نتیجه ابتلا به بیماری وبا حکایت دارد. پس از 835 روز از آغاز جنگ در یمن و تهاجم به اصطلاح ائتلاف به رهبری آل سعود به این کشور، یونیسف نیز اعلام کرد ده میلیون کودک یمنی به کمک‌های فوری نیاز دارند.

ائتلاف سعودی در تلاش بود تا در مدتی کوتاه با حمله به زیرساخت‌های یمن، منصور‌هادی رئیس جمهور مستعفی یمن را به سر کار بازگرداند اما تاکنون نه تنها چنین اتفاقی نیفتاده بلکه خود ائتلاف نیز موجودیت خود را از دست داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها