آمریکا و کره‌شمالی در حال محک همدیگر

مقامات کره‌جنوبی، بامداد یکشنبه از شلیک ناموفق یک موشک کره‌شمالی خبر دادند. این اقدام کره‌شمالی بعد از برگزاری مراسم صدوپنجمین سالگرد تولد پدربزرگ رهبر کنونی کشور ـ که بنیانگذار حزب حاکم است ـ انجام گرفت.
کد خبر: ۱۰۲۰۰۵۸

سی ان ان با اعلام این خبر به نقل از فرماندهان نظامی آمریکا گفت از هویت موشک و این که آیا قاره‌پیما بوده یا خیر، هنوز اطلاعی در دست نیست. وزارت‌خارجه کره‌جنوبی در واکنش به این شلیک ناموفق، آن را تهدیدی علیه همه جهان دانست و اعلام کرد در صورت ادامه با پاسخ سئول مواجه خواهد شد.

در حالی که ژنرال جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد دونالد ترامپ از آزمایش موشکی کره‌شمالی اطلاع داشته، اما مایک پنس معاون ترامپ که در کره‌جنوبی به سر می‌برد در جمع نظامیان آمریکایی مستقر در کره‌جنوبی، شلیک ناموفق موشکی کره‌شمالی را تحریک‌آمیز خواند. پنس گفت اقدام کره‌شمالی یادآور خطرات هر روزه‌ای است که نظامیان آمریکایی را تهدید می‌کند. وی همچنین از تداوم تعهد و عزم واشنگتن برای کمک به کره‌جنوبی به منظور مقابله با تهدیدات کره‌شمالی سخن گفت.

در خبری دیگر در همین ارتباط، وزیر خارجه آمریکا و دیپلمات ارشد خارجی چین در گفت‌وگوی تلفنی، این موضوع را مورد بررسی قرار دادند. خبرگزاری شینهوا در خبری کوتاه گزارش کرد: یانگ جیه چی و رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در تماسی تلفنی، درباره وضعیت در شبه جزیره کره‌ تبادل نظر کردند. انگلیس، چین و روسیه نیز نگرانی خود را از افزایش تنش‌ها درشبه جزیره کره‌اعلام کرده‌اند.

مارتین ناویس، کارشناس مرکز مطالعات دفاعی در کالج لندن در گفت‌وگو با تلویزیون سی ان ان در پاسخ به این سوال که آیا کلاهک‌های کره‌شمالی توان هدف قرار دادن آمریکا را دارد یا خیر و این توان تا چه حد برای این کشور یک برگ برنده محسوب می‌شود، می‌گوید: بله، دارد و فکر می‌کنم این هنوز یک گزینه برای گفت‌وگوهاست و برگ برنده بزرگی برای کره‌شمالی است. وی افزود: ترامپ علاقه‌مند به گفت‌وگو با کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی است و تصور می‌کنم اگر آمریکا و متحدانش امتیازات واقع بینانه‌ای را به کره‌شمالی بدهند، توافق احتمالا می‌تواند عملی شود.

این کارشناس بریتانیایی می‌گوید: برای درک این که شما چه می‌توانید به دست بیاورید، باید دو پارامتر را درک کنید.

نخست این که کره‌شمالی به هیچ وجه دست از تسلیحات اتمی خود بر نخواهد داشت و هر کسی فکر می‌کند کره‌شمالی آماده می‌شود تا این تسلیحات را کنار بگذارد، در توهم به سر می‌برد. باید بیندیشیم تمامی گفت‌وگوها به اینجا ختم شود که این کشور تسلیحات خود را خواهد داشت. دومین پارامتر این است که نمی‌توانم باور کنم دولتی در آمریکا این را که کره‌شمالی با استفاده از تسلیحات به آنها ضربه بزند،تحمل کند. بنابراین با در نظر گرفتن این دو پارامتر، گفت‌وگوها در آینده اتفاق خواهد افتاد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها