رئیس سازمان محیط زیست در خوزستان:

مجوز برداشت از سرشاخه های کارون صادر نشده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون مجوز زیست محیطی در دولت یازدهم برای برداشت آب از سرشاخه های کارون نداشته ایم.
کد خبر: ۹۹۸۹۱۱

به گزارش جام جم، معصومه ابتکار اظهار کرد: امیدوارم توجه به نقش تالاب ها در معیشت مردم و اقتصاد، مساله تالاب ها در مقابله با مخاطرات طبیعی، توسعه پایدار و تلاش هایی که مجموعا انجام می دهیم منعکس شود.

وی افزود: بر اساس ارزیابی های جهانی ارزش اقتصادی تالاب ها تا 200 برابر یک زمین کشاورزی می رسد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: تالاب هورالعظیم از سال 92 خشک بود و مشکلات معیشتی برای مردم ایجاد کرده و کانونی برای توسعه گرد و خاک شده بود ولی امروزه بخش های مهمی از این تالاب آبگیری شده است. اکنون طرح بسیار فعالی را برای احیای تالاب انزلی در گیلان داریم، برای تالاب میغان در استان مرکزی نیز برنامه مدیریت زیست بومی داریم، تالاب بزنگان که تنها تالاب آب شیرین هم دارای برنامه است.

*مشکلات تالاب های کشور

ابتکار بیان کرد: به دلیل بحث تغییر اقلیم، برداشت بی رویه آب زیرزمینی، توسعه بی رویه کشاورزی مشکلات بسیاری را برای استان فارس ایجاد کرده و تالاب بختگان خشک شده است. تالاب گاوخونی نیز چندان وضعیت مناسبی ندارد و اکثر این تالاب ها برای اولین بار برنامه مدیریتی دارند. رویکرد دولت برای احیا و مدیریت این تالاب ها حتی با حضور فعال خود مردم است.

وی گفت: تالاب جازموریان یکی از مهمترین تالاب های ایران است که این تالاب هم به دلیل برداشت بی رویه و 10 هزار چاه حفر شده غیرمجاز در اطراف آن چند سال است که به طور کامل خشک شده و پدیده گرد و غبار نیز چند ماه پیش در جازموریان بادی وزید که شهر بندرعباس چند روز تحت تاثیر گرد و خاک این تالاب قرار گرفت. تالاب میان کاله نیز طرح مدیریتی دارد و با وجود اینکه فکر می کنیم مازندران به خاطر بارندگی و اقلیمش شرایط بهتری دارد ولی در معرض تهدید و خشکسالی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: دو جلسه خاص خوزستان و کارون را در شورای عالی آب داشتیم و برنامه احیای رودخانه کارون و توجه به تالاب های این استان را در شورای عالی آب تصویب کردیم. برای اولین بار تامین ردیف اعتباری برای تالاب ها و جدی گرفتن مساله ارزیابی زیست محیطی را داشتیم.

ابتکار طرح های بزرگ کشور را از یک کار اداری به یک کار فرآیندی و دارای توجه به الزامات زیست محیطی تبدیل کردیم، تصریح کرد: تاکنون مجوز زیست محیطی در دولت یازدهم برای برداشت آب از سرشاخه های کارون نداشته ایم.

وی عنوان کرد: در گذشته اعلام کردیم که سد گتوند مشکل دارد و نباید آبگیری شود ولی متاسفانه با یک دستور سیاسی از سوی مقامات دولت های قبلی این کار انجام شده و امروز دولت یازدهم چندین جلسه از شورای عالی آب را به این مسئله اختصاص داده است. تا جایی که می توانیم باید با مدیریت مخزن جلوی آسیب های آب سد گتوند را بگیریم و امروز ای. سی این آب تحت کنترل است.

*مهار 20 هزار هکتار کانون فوق بحرانی گرد و غبار

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مهار 20 هزار هکتار کانون فوق بحرانی گرد و غبار در خوزستان در اولویت قرار می گیرد.

ابتکار اظهار کرد: بر اساس گزارش ها، 20 هزار هکتار کانون گرد و غبار در خوزستان در شرایط فوق بحرانی است که قرار است، خوزستان آنها را بررسی و راهکار مهار آنها را ارائه کند تا در اولویت اجرا قرار گیرد.

ابتکار افزود: تداوم گرد و غبار به معنی این نیست که هیچ تلاشی برای مقابله با آن صورت نگرفته است و برنامه ای وجود ندارد، بلکه دولت یازدهم در مبارزه با گرد و غبار اراده جدی دارد.

وی اضافه کرد: مطالعه کانون های گرد و غبار و برنامه مقابله در استان های درگیر با این پدیده تهیه شده به طور مثال در خوزستان مشکل اصلی و برنامه کاری مشخص شده است. وی مساله تامین حقابه تالاب های خوزستان را بسیار جدی و کلیدی دانست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها