ایران‌شناسان جهان، قربانی فرمان ترامپ

هشتمین کنفرانس دوسالانه انجمن مطالعات جوامع فارسی‌زبان (ASPS) که قرار بود روزهای 19 تا 23 اسفند 1395 با حضور ایران‌شناسان 22 کشور جهان در شیراز برگزار شود، به دلیل دستور نابخردانه ترامپ لغو شد.
کد خبر: ۹۹۸۵۷۰

به گزارش ایسنا، سعید امیرارجمند، رئیس انجمن، با اعلام این خبر گفت: انجمن مطالعات جوامع فارسی‌زبان همگام با موسسات علمی ـ فرهنگی دیگر، با قاطعیت تمام، فرمان ترامپ مبنی بر محدودیت ورود مهاجرین و پناه‌جویان از خاورمیانه و آفریقای شمالی را به آمریکا محکوم می‌کند. این فرمان تأثیر مخربی بر روند فعالیت‌های فرهنگی بسیاری از اعضای این انجمن داشته و در صورت تداوم، فعالیت جامعه محققان این انجمن و نیز آینده مطالعات فارسی‌زبانان و مطالعات میان‌رشته‌ای جهانی را تهدید خواهد کرد.

به گفته امیرارجمند، 30 ژانویه 2017، نمایندگان انجمن مطالعات جوامع فارسی‌زبان به منظور تهیه مستندات لازم برای صدور ویزای 45 نفر از محققان آمریکایی این انجمن و شرکت آنها در هشتمین همایش دوسالانه انجمن مطالعات جوامع فارسی‌زبان در شیراز (از نهم تا سیزدهم مارس 2017) با مقامات مسئول در وزارت امور خارجه دیدار کردند که با وجود موافقت‌ پیشین در این خصوص، مسئولان وزارت امور خارجه ایران به دلیل شرایط جدید، از رسیدگی به درخواست‌های صدور ویزا خودداری کردند.

او افزود: براساس مسائل پیش‌آمده و از آنجا که محققان آمریکایی بخش اعظم شرکت‌کنندگان غیرایرانی را در این همایش بین‌المللی تشکیل می‌دادند، ناگزیر به لغو همایش شدیم؛ این امر در حالی روی داد که بسیاری از محققان بین‌المللی برای شرکت در این همایش برنامه‌ریزی کرده بودند.

ارجمند تاکید کرد: این لغو دیرهنگام، موجب نارضایتی و ناخرسندی بیش از 150 محقق از 22 کشور دیگر غیر از ایران و ایالات متحده آمریکا، همچون محققان ژاپن، استرالیا، چین، هندوستان، افغانستان، تاجیکستان، ارمنستان، گرجستان، ترکیه، امارات متحده عربی، مصر، روسیه، بوسنی، مجارستان، ایتالیا، سوئیس، فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان و بریتانیا شده است.

همچنین کورش کمالی سروستانی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس ـ که دبیری برگزاری این همایش را در شیراز به عهده داشت ـ ضمن محکوم کردن تصمیم غیراخلاقی، غیرانسانی و ضدفرهنگی ترامپ گفت: با توجه به هماهنگی‌های انجام‌شده و مصوبه انجمن در کنفرانس استانبول توافق شد، روزهای 19 تا 23 اسفندماه 1395 هشتمین کنفرانس انجمن مطالعات جوامع فارسی‌زبان با حضور بیش از 250 نفر از پژوهشگران و محققان ایرانی و 22 کشور دیگر در شیراز برگزار شود. در طول بیش از دو سال، هماهنگی‌ لازم با نهادهای فرهنگی ( چون فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی شهر کتاب، دانشگاه تهران، انجمن جامعه‌شناسان ایران، انجمن ایرانی تاریخ، وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) انجام شد و شیراز خود را برای برگزاری کنفرانس آماده و هیات علمی انجمن نیز ارائه بیش از 250 مقاله را در شش سالن همزمان و 70 پنل برنامه‌ریزی کرده بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها