مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی گفت: اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در استان آذربایجان‌شرقی صادر شد.
کد خبر: ۹۸۷۲۲۲

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ساسان فرشی در جمع خبرنگاران از صدور اولین پروانه نشان استاندارد غذای حلال در استان آذربایجان‌شرقی خبر داد و افزود: ‌رعایت استانداردهای حلال بویژه برای واردات محصولات به کشورمان ایران اسلامی و مصرف مردم مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است، لذا در این راه، وظیفه داریم تا با تدوین استانداردهای لازم، توسعه این نوع از تجارت را هموار کنیم.

وی افزود: برای محقق شدن این موضوع تا کنون چندین استاندارد ملی و بین‌المللی در زمینه غذای حلال تدوین گشته است که از آن جمله می‌توان به راهنمای عمومی غذای حلال 2010‌ مصوب اجلاس کامسک، آیین‌نامه اجرایی قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید‌ 1387، حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کل کشور، راهنمای عمومی غذای حلال (12000)‌ 1388، سازمان ملی استاندارد ایران و راهنمای عمومی غذای حلال 2010، مصوب اجلاس کامسک اشاره کرد.

مدیرکل استاندارد آذربایجان شرقی اهمیت استاندارد غذای حلال را در تجارت مهم عنوان کرد و افزود: با تدوین استانداردهای لازم در زمینه غذای حلال، توسعه این نوع از تجارت هموار می شود که این موضوع نیازمند تدوین دستورالعمل‌های اختصاصی، آیین نامه‌ها و دستورهای شفاف خواهد بود.

وی اظهار داشت: حلال به عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است و رعایت استانداردهای حلال بویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است.‌فرشی در مورد غذای حلال (12000) سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در زمینه تهیه استاندارد غذای حلال در ایران، با همکاری ذی نفعان و با نظارت سازمان ملی استاندارد در سال 1388، راهنمای عمومی غذای حلال (12000) در ایران تدوین شد و ملاک اجرا قرار گرفت.وی افزود: راهنمای عمومی غذای حلال به بررسی ویژگی‌های افزودنی‌ها، فرایند اجرایی ذبح دام و طیور، ملاحظات اسلامی حقوق و رفاه حیوانات و... می‌پردازد که استان آذربایجان‌شرقی در این راستا گام مهمی برداشته و اولین پروانه نشان استاندارد حلال استان صادر شد.مدیر کل استاندارد آذربایجان‌شرقی اهداف اجرای استانداردهای حلال را چنین عنوان کرد: ‌از دستاوردهای اجرای استانداردهای حلال می‌توان به دستیابی به تولید غذای حلال و افزایش اعتماد به نفس مصرف کننده مسلمان با توجه به غذای حلال، توسعه الزامات اقتصادی و بازرگانی تحت عنوان توسعه بازارهای اسلامی بر پایه غذای حلال، برقراری چارچوب اساسی برای قوانین و آیین‌نامه‌ها در غذای حلال و گواهی‌های مرتبط اشاره کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها