ضرغامی در سخنان پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران تشریح کرد

چرایی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و دستاوردهای آن

تسخیر لانه جاسوسی؛ دفاعی مقدس علیه توطئه‌های آمریکا

دکتر محمد هاشم‌پور یزدان‌پرست، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و یکی از دانشجویان پیرو خط امام که در جریان تسخیر لانه جاسوسی حضور داشت؛ معتقد است این رویداد سیاسی، جمهوری اسلامی ایران را در برابر بسیاری از توطئه‌هایی که آمریکا برای ایران در سر داشت، واکسینه کرد. این استاد دانشگاه در گفت‌وگو با جام‌جم، دستاوردهای تسخیر لانه جاسوسی را تشریح کرده است:
کد خبر: ۹۶۴۱۳۷

اگر تسخیر سفارت آمریکا صورت نمی‌گرفت، روند روابط ایران و آمریکا به چه سمتی‌ می‌رفت؟

آمریکا در فکر کودتا بود. سه نفر از گروگان‌ها از شخصیت‌های بلندپایه سیا بودند و حضور آنان در ایران اتفاقی نبود. طبعا آنها برای برنامه‌ریزی و توطئه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در کشورمان حضور داشتند. اگر لانه جاسوسی تسخیر نمی‌شد،‌ آمریکایی‌ها قصد داشتند با راه‌اندازی شورش‌هایی که از قبل هم در کشور با برنامه‌ریزی آنها صورت گرفته بود،‌ پایه‌های اقتدار نظام را سست کنند. به عبارت دیگر اقدام دانشجویان پیرو خط امام، جلوی بسیاری از توطئه‌‌ها را در این زمینه گرفت و برنامه‌های آمریکا را ناکام کرد. اگر وضعیت ایران بعد از تسخیر سفارت را ارزیابی کنیم، می‌بینیم که تا چند ماه بعد از این اتفاق،‌ دیگر شاهد چنین شورش‌هایی نبودیم و کارخانه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها، وضعیت آرام‌تری پیدا کرد. این مساله نشان می‌دهد که سرنخ بسیاری از توطئه‌ها در لانه جاسوسی بود و با تسخیر آن، سرنخ‌ها هم قطع شد.

انتشار اسناد لانه جاسوسی، چه تاثیری در روند سیاسی و اجتماعی ایران داشت؟

انتشار این اسناد، باعث پایین کشیدن لیبرال‌ها از قدرت شد. عمده اسناد منتشر شده حکایت از خیانت جبهه ملی و نهضت آزادی در بعد از انقلاب داشت. امیر انتظام، تیمسار مدنی، رحمت‌الله مقدم مراغه‌ای، حسن نزیه و... از جمله کسانی بودند که با انتشار اسناد تا چند دهه از صحنه سیاست ایران رانده شدند. البته الان برخی از عوامل آمریکا با چهره‌های جدید وارد عمل شده و مشغول فعالیت هستند.

آیا اشغال سفارت در تشدید تحریم‌ها علیه ایران و تحریک عراق برای تحمیل جنگی هشت ساله علیه کشورمان موثر بود؟

بعضی سعی می‌کنند این‌گونه وانمود کنند. روز 12 آبان همان سال، صدام روابط خصمانه خود را با ایران شروع کرد و مدعی مالکیت جامعه عربی بر جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج‌فارس شد. این مساله قبل از تسخیر سفارت آمریکا بود. از زمان پیروزی انقلاب تا قبل از تسخیر سفارت، با وجود قراردادهای تجاری و نظامی، حتی یک قطعه هواپیما از سوی غرب و آمریکا به ایران داده نشد. تحریم‌ها از همان ابتدای پیروزی انقلاب برقرار شد و ربطی به موضوع تسخیر لانه جاسوسی نداشت. ضربه زدن به جمهوری اسلامی از اهداف غرب بود. بنابراین تهاجم از سوی آمریکایی‌ها شروع شد و ما صرفا دفاع کردیم. اشغال سفارت آمریکا یک نوع دفاع مقدس بود؛ دفاع در برابر همه توطئه‌هایی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها