نگاه اول

فرهنگ و رسانه مولفه‌های استکبار برای نفوذ

هر رویدادی باید در بستر زمانی و موقعیت خاص خود مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. ابتدا باید شرایطی که کشور ایران در آبان 58 داشت را یک بار دیگر به درستی تحلیل شود تا در پس این تحلیل دریابیم که چرا امام از این حرکت به عنوان گام دوم انقلاب یاد کردند.
کد خبر: ۹۶۲۵۴۳

واقعیت این است که ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از یک مرحله گذار عبور کرد و یک اتفاق ویژه‌ای در جهان رخ داد که برای هیچ‌کسی قابل محاسبه نبود یعنی پیروزی انقلاب در آن بازه زمانی درواقع به معنای شکستن یک حاکمیتی بود که تمام دنیا پشت آن بود و کسی گمان نمی‌کرد این انقلاب پیروز شود. بنابراین در آن مقطع استکبار به دنبال انحراف انقلاب برآمد. البته سازش‌های دولت موقت و جریان لیبرال در کشور بستری را فراهم کرده بود که غرب به منفذهایی که در داخل حاکمیت پیدا کرده بود، امیدوار شود. بنابراین انحراف از انقلاب و به نوعی جریان سازشکارانه، اندیشه‌ای بود که غرب روی آن تمرکز می‌کرد و آنچه در 13 آبان اتفاق افتاد و امام از آن به عنوان گام دوم یاد کرد، نگاه استکبارستیزی امام بود و آن این‌که مبارزه انتها ندارد و یک اندیشه قرآنی پشت این مفهوم استکبارستیزی وجود داشت و دارد.

تمدن نوین اسلامی حقیقتا با تشکیل انقلاب اسلامی به وجود آمد و یک حرف نو که همانا اسلام ناب بود به دنیا معرفی می‌شد. جریان استکبارستیزی دریافت که این تمدن نوین اسلامی در حال شکل‌گیری است و یک ریشه بنیادین در اندیشه‌ای دارد که انقلاب اسلامی بر آن مبتنی است. اندیشه غربی دنبال یکسان‌سازی جهان در جهت کامروایی خویش است بنابراین بدیهی است که استکبار هر از چندی به یک شکل و شیوه‌ای تلاش می‌کند سرعت عمل این تمدن اسلامی را بگیرد. گفتمان انقلاب اسلامی وقتی مطرح شد در برابر آن مخالفت‌ها به شقوق مختلف شکل گرفت به خاطر این‌که خود این اندیشه بستر لازم را برای نفوذ بر قلوب مردم جهان دارد و حرف آن مبتنی بر فطرت انسانی است. آزادیخواهی، دین‌مداری و بازگشت به اصل انسانی افراد، چیزی است که در نگاه فطری انسان‌ها وجود دارد و چون این مسیر یک حرف جدید مبتنی بر فطرت را در جهان مطرح کرد استکبار برای مخالفت با او از طریق اقدامات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری فعال شد. بیش از سه دهه است شاهد رفتار غربی‌ها برای تغییر سبک زندگی اسلامی در کشورهای مختلف بخصوص ایران هستیم. یک حرکت آرام، عمیق و ریشه‌دار در کشورهای مختلف آغاز کردند تا سبک زندگی مردم را تغییر بدهند. ابتدا یک فرهنگ با نگاه دوری دین از سیاست و بعد از آن نگاهی در مقابله با دین را در کشورهای اسلامی ساری و جاری کنند.

حرکت رسانه‌ای دنیای استکبار را ببینید. مگر جمعیت ایران چه مقدار جمعیتی است که باید شاهد این فراوانی تلویزیون و کانال‌های سمعی و بصری زنده به زبان فارسی باشیم. اخیرا هم که عربستان سعودی و ژاپن و برخی کشورهای دیگر دنبال این هستند که در راستای همان اندیشه سکولار خود، کانال‌های فارسی زبان روی کشور ما باز کنند. استکبار برای مقابله با ایران مولفه‌های فرهنگی بسیاری را به‌کار گرفته و می‌گیرد. معرفی نمادهای کارتونی برای کودکان، اسطوره‌سازی در افسانه‌ها، داستان‌سرایی‌های هدف دار، الگو دهی و سبک‌سازی در هنجارهای داخل کشور و تاثیر و شکستن هنجارهای دینی و همچنین تحریک میل دنیاطلبی و آزادی برای این‌که در فکر و عقیده جوانان و مردم رسوخ کنند. به‌وسیله رسانه‌های بی‌شمار خود شهوات انسانی را تحریک و تشویق می‌کنند تا جوان ایرانی جذب مولفه‌های غیردینی شود.

کوتاه سخن این‌که امروز حرکت جنگ نرم و بالاخص حوزه رسانه پیشانی حرکت دنیای غرب برای تغییر رفتار است. برای این‌که نیاز کاذبی را در انسان‌ها به‌وجود آورد و برای این‌که بسیاری از افراد را به دنیا و مولفه‌های دنیایی خودش مشغول کند.

دکتر حمید شاه‌آبادی/ استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه فرهنگ

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها