به گزارش جام جم سرا ، سیستم غدد درون ریز، که از مجموعهای از غدد تولید کننده هورمون ساخته شده است، برای انجام هر عملکردی در بدن ضروری است. این عملکردها از سطح انرژی تا رشد و توسعه بدن و نیز انجام صحیح متابولیسم و عملکردهای جنسی را در بر میگیرد. زمانی که با عدم تعادل هورمونی درگیر هستید، ممکن است از نشانههای متعدد گستردهای همچون سردرد، مشکلات پوستی، بی خوابی، خستگی، افزایش وزن و مشکلات خلق و خو رنج ببرید.به همین خاطر نیز حفظ تعادل در سیستم غدد درون ریز برای داشتن سلامت کلی بسیار مهم است.
برخی از حالتها و ژستهای یوگا همچون مواردی که در این مقاله ذکر خواهد شد، میتواند غدد تولید کننده هورمون را تحریک کند و به آنها کمک کند عملکرد بهینه خود را حفظ کنند. این امر نیز منجر به تولید مداوم و توزیع هورمونها در سرتاسر بدن میشود. تمرکز یوگا بر روی تنفس نیز برای تحریک سیستم غدد درون ریز مفید است و به عملکرد موثر آن کمک میکند. برای تسکین طبیعی نشانههای مرتبط با هورمونها، سعی کنید این حالتها را به تمرینات خود اضافه کنید.
۱.حالت خرگوش مانند(Sasangasana):
این حرکت برای تحریک غده تیروئید و پاراتیروئید بسیار مفید است. همچنین متخصصان بر این باورند که استفاده از این حالت در یوگا میتواند به مبارزه با افسردگی کمک کند. غده تیروئید در گردن واقع شده و هورمونهایی را تولید میکند که رشد و عملکرد متابولیک بدن را تنظیم مینماید. غده پاراتیروئید نیز در گردن قرار دارد و مقدار کلسیم آزاد شده در بدن را کنترل میکند. اگر تعادل هورمونهای غده پاراتیروئید به هم بخورد، میتواند برای توزیع کلسیم مضر باشد. برای اینکه بتوانید از این حالت استفاده کنید، روی زانوهای خود بنشینید.
بازوهای خود را به سمت پشت گسترش دهید و در کف پای خود نگه دارید. چانه خود را به سمت قفسه سینه بیاورید. باسن خود را به سمت بالا بکشید و در همین حالت ۵ نفس عمیق بکشید. میتوانید به آرامی به حالت اولیه خود برگردید. این کار را سه بار تکرار کنید.
۲.حالت مار کبرا(Bhujangasana):
حالت مار کبرا میتواند غده آدرنال را ماساژ دهد. وقتی غده آدرنال با این روش تحت تاثیر قرار میگیرد قادر خواهد بود عملکرد بهتری داشته باشد. همین امر موجب میشود بدن به خوبی با استرس مبارزه کند و از تنش رهایی یابد.
برای انجام این حرکت، بر روی شکم و به صورت صاف روی زمین دراز بکشید پاهای خود را جفت کنید و کف دست خود را روی زمین بگذارید. در آغاز کار سرتان را روی زمین قرار دهید و سپس به آرامی بلند کنید. این حرکت را به مدت یک دقیقه نگه دارید و دم و بازدم عمیقی داشته باشید. سپس به حالت اولیه خود برگردید. این حالت را چند بار تکرار کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید.
۳.حالت شتر مانند(Ustrasana):
حالت شتر مانند به خاطر گسترده بودن طیف آن مزایای شناخته شده بسیاری دارد و تنها برای تنظیم هورمونهای بدن به کار نمیرود. زمانی که این حالت را انجام میدهید، بدن شما تحریک اندامهای بدن به خصوص در ناحیه گردن را شروع میکند. همان طور که میدانید، گردن مکانی است که غده تیروئید و پاراتیروئید در آن قرار دارد و این بدین معنی است که انجام چنین حالتهایی برای این غدد بسیار مفید خواهد بود.
برای اینکه بتوانید در این حالت قرار بگیرید، روی زانوهای خود بنشینید. ران خود را به آرامی به سمت یکدیگر حرکت دهید و استخوانهای باسن را کمی به سمت نیم تنه بالا بیاورید. در همین زمان ساق پا و انگشتان پا باید پایدار و محکم روی زمین باقی بماند. دستان خود را به سمت پشت ببرید و سعی کنید نوک انگشتان بدنتان را لمس کند. زمانی که استخوانهای شانه به سمت دندهها حرکت میکند باید نفس عمیقی بکشید.
کمی به عقب تکیه دهید. دستان خود را به گونه ای پایین بیاورید که پاشنه پا را لمس کند و سپس بازوی خود را به سمت خارج حرکت دهید. به مدت سی ثانیه در همین حالت باقی بمانید. سپس به حالت اولیه خود برگردید. سعی کنید بارها این حرکت را تکرار کنید تا بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید.
منبع : مجله سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت