لزوم هوشیاری در مقابل «تلاش دنباله دار دشمن بهانه گیر»

پس از گذشت 3 سال از طرح پرونده هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به مرحله تازه ای در این فرایند پرفراز و نشیب رسیده ایم که در آن ، پرونده ایران روی میز شورای امنیت قرار گرفته است ، جایی که به نظر می رسد دشمن شماره یک ملت ایران یعنی امریکا از آزادی عمل بیشتری برای فشار به ایران برخوردار است.
کد خبر: ۹۱۱۹۴

اگرچه در ادامه این روند ، تحلیل های خوشبینانه و بدبینانه ای در نحوه تقابل ایران و امریکا مطرح می شود اما در یک تحلیل واقع گرایانه به نظر می رسد ایران در شرایط حساس تری قرار گرفته است . اکنون ممکن است ایران با محدودیت ها و دشواری های بیشتری روبه رو شده و این امکان افزایش یابد که برخی تهدیدهای لفظی عملی شوند و فشارها عینیت یابند. این فشارها می تواند از ممانعت ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی خارج از ایران در برخی رشته ها تا تحریم های اقتصادی و کاهش درآمدهای ارزی جمهوری اسلامی ایران را شامل شود که البته تا احتمال اعمال تحریم ها پروسه ای طولانی لازم خواهد بود. با وجود این اولا کشورمان با این گونه فشارها بیگانه نیست ثانیا سابقه این گونه تحریم ها نشان می دهد هیچ گاه موفق نبوده است به طوری که تجربه شکست 27 سال تحریم های امریکا علیه ایران ، خود گواه این مدعاست . در این میان ، امریکا برای برخورد با ایران هم اکنون استراتژی خاصی در پیش گرفته است که از 3 محور استفاده از گروههای اپوزیسیون ایرانی ، اقناع افکار عمومی داخلی امریکا و ایجاد اجماع در نظام تصمیم گیری امریکا تشکیل شده است . اختصاص 75 میلیون دلار برای حمایت از رسانه های معاند با جمهوری اسلامی ایران در جهت عملی شدن محور اول ، لفاظی های تند و مستمر مقامات امریکایی طی چند روز اخیر علیه ایران بویژه ادعاهای بوش درخصوص دخالت ایران در برخی حملات علیه نیروهای امریکایی در عراق برای تهییج افکار عمومی داخلی امریکا و سخنان نیکلاس برنز ، معاون وزیر خارجه امریکا در کنگره این کشور برای بزرگ نمایی خطرات ایران در جهت محور سوم نومحافظه کاران کاخ سفید صورت گرفته است.

اما در برابر این استراتژی
و هجمه سیاسی دشمن چه باید کرد

1- در ابتدا باید به برخی تفکرات ساده نگر پاسخ داد که فکر می کنند با صرف نظر کردن از حق مسلم کشورمان در استفاده از انرژی هسته ای می توان بهانه امریکا را برای برخورد با ایران خنثی کرد. پاسخ این افراد در این فراز از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی نهفته است : «در مقاطع مختلف هرگاه بهانه ای به هر دلیل ، عملا پایان یافت سلطه گران امریکایی بلافاصله بهانه دیگری طرح می کردند چراکه آنان استمرار جنگ روانی با ملت ایران را راه اصلی مقابله با نظام اسلامی می دانند و به همین دلیل اگر امروز ملت و دولت ایران از حق خود درباره انرژی هسته ای عقب نشینی کنند ، ماجرا پایان نمی یابد و امریکایی ها بهانه دیگری می تراشند.» (دیدار با خبرگان 18 اسفند 1384)
2- آنچه بارها از زبان مقامات کشورمان مطرح شد ، آن است که کشور هم اکنون نیازمند حفظ وحدت و یکپارچگی است . حضرت امام (ره) بارها بر وحدت بین مردم تاکید کرده و حتی فرمودند اگر با همدیگر متحد باشید ، هیچ کسی نمی تواند شما را به زمین بزند. رهبر انقلاب نیز بارها تاکید کرده اند که وحدت ملی در رفق و مدارا ، تضمینی برای امنیت کشور و خنثی کننده هر توطئه است.
3- توجه به مسیر کلی حرکت دشمن برای درک اهداف واقعی او ضروری است ، همان گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند انگیزه اصلی امریکا و برخی کشورهای غربی برای ممانعت از دستیابی ایران به حق طبیعی و علمی خود ، هراس از رسیدن ملت ایران به نقطه بالای توانایی و علمی است . «تجربه های مکرر ملت ایران و تامل در اهداف کلی امریکا نشان می دهد اگر در مساله انرژی هسته ای کوتاه بیاییم ، فردا بحث تحقیقات دانشگاهی را پیش می کشند، بنابراین مساله فقط انرژی هسته ای نیست بلکه «تلاش دنباله دار دشمن بهانه گیر» برای جلوگیری از پیشرفت و اقتدار و رونق ایران است». (رهبر معظم انقلاب 18 اسفند 1384)
4- از این نکته نباید غافل بود که برای مقابله با هرگونه تهدیدهای عملی و جدی غرب از جمله تحریم های سیاسی و یا اقتصادی باید آماده بود و در این راه پرهیز از شتابزدگی ، جوزدگی ، هراس کاذب و یا برعکس دست کم گرفتن دشمن ، از مهمترین گامهاست.
5- سه اصل عالیه عزت ، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی همچنان سرلوحه دیپلمات های کشورمان قرار داشته باشد به طوری که هم بتوان با به کارگیری عقل و تدبیر همچون 27 سال گذشته از این مانع ایجاد شده از سوی سردمداران امریکایی عبور کرد و هم از حقوق کشورمان در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای دفاع عزتمندانه کرد.

عباس محمدنژاد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها