انتقاد ائتلاف کردستان عراق از دخالت های سفیر امریکا
یک عضو ائتلاف کردستان در پارلمان عراق با انتقاد از دخالت های زلمی خلیل زاد سفیر امریکا در عراق گفت: درخواست خلیل زاد از رهبران سیاسی عراق برای برگزاری نشستی در خارج از این کشور، نشان از عمق و میزان نگرانی آنها از اوضاع کنونی عراق دارد.
کد خبر: ۹۰۹۶۵
به گزارش فارس ، محمود عثمان در گفتگو با روزنامه اماراتی الخلیج گفت ، نگرانی امریکایی ها از اوضاع کنونی عراق باعث شده است که برای اولین بار در تاریخ ایالات متحده امریکا، دونالد رامسفلد وزیر دفاع و کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه این کشور برای پاسخگویی به سوالها مربوط به حوادث عراق در کنگره حضور یابند. وی افزود: امریکایی ها در حال حاضر در تلاشند از رسوایی که در آن افتاده اند، دوری کنند و در صدد تصحیح اشتباهات زیاد خود هستند که طی 3 سال گذشته مرتکب شدند، زیرا آنها نه امنیت را برای مردم عراق فراهم کردند و نه رفاه و آزادی را. این عضو کردستان عراق همچنین فاش کرد، سفیر امریکا تلاش دارد تا تجربیات گذشته خود را در کشورهای یوگسلاوی و افغانستان در عراق پیاده کند. محمود عثمان همچنین در گفتگو با شبکه خبری العالم از تمامی جریان ها و رهبران سیاسی این کشور خواست تا اختلاف های بین خود را بدون دخالت طرفهای خارجی حل وفصل کنند.
وی با اشاره به اظهارات زلمی خلیل زاد سفیر امریکا در بغداد که در آن رهبران عراق را به تمسخر گرفته بود، گفت : این اظهارات یک چالش بزرگ در برابر رهبران ملی عراق به شمار می رود تا اختلاف های خود را حل کنند. سفیر امریکا در بغداد پیشتر ضمن اظهاراتی مداخله جویانه گفته بود: رهبران عراق را باید به خارج برد و آنها را تا رسیدن به یک توافق درباره اختلاف هایشان درون یک اتاق دربسته نگه داشت . عثمان همچنین خواستار کاهش شدت اظهارات آتشین و تنش زای جناحهای عراقی شد و افزود: ملت عراق خواهان اظهارات تنش زا نیست و ممکن است اعتماد خود را به رهبرانش به دلیل ناتوانی در حل اختلاف ها از دست بدهد. وقوع دو انفجار در بغدادیکی از مسوولان وزارت کشور عراق گفت: در 2 انفجار جداگانه در شمال و جنوب بغداد 2 شهروند عراقی کشته و 9 تن دیگر زخمی شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری عراق ، به گفته این مقام در انفجار اول که به دلیل انفجار یک بمب در منطقه التاجی ، 30 کیلومتری شمال بغداد به وقوع پیوست یک غیرنظامی کشته و شش تن دیگر زخمی شدند. در انفجار دوم در منطقه مسکونی در مرکز شهر اسکندریه واقع در 60 کیلومتری جنوب بغداد یک غیرنظامی کشته و 3تن دیگر زخمی شدند. از سوی دیگر سفارت امریکا در بغداد از کارمندانش خواست به دلیل احتمال وقوع انفجار از پروازهای غیرنظامی فرودگاه بغداد برای سفر استفاده نکنند. از سوی دیگر شبکه تلویزیونی الجزیره ازسرگیری جلسات محاکمه صدام و 7 تن از همدستانش را اعلام کرد. براساس گزارش این شبکه ، شانزدهمین جلسه دادگاه صدام تنها با حضور چهار تن از متهمان و 4 تن از وکلای دفاع کار خود را آغاز کرده است.
در این جلسه که بدون حضور صدام برگزار شده ، متهمان به بیان اظهارات خود درخصوص ترور 148 روستایی روستای الدجیل در سال 1982 می پردازند. تاکید بر خروج نیروهای امریکایی از عراق سناتور دموکرات امریکا خواستار عقب نشینی نیروهای امریکایی از عراق در تابستان امسال شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری شینهوا، جوزف بیدن ، سناتور دموکرات و معاون رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا اظهار داشت: نیروهای امریکایی باید تا تابستان امسال حتی اگر اوضاع سیاسی عراق بهبود نیابد، از این کشور خارج شوند. بیدن از شیعیان عراق خواست تا آنجایی که می توانند به منظور جلوگیری از آشوب ها و درگیری های گروههای عراقی و ایجاد وحدت بین آنها تغییراتی در قانون اساسی این کشور ایجاد کنند. وی افزود: در غیر این صورت ما از این بازی خارج می شویم.
بیدن اظهار داشت امکان ندارد امریکایی ها بیشتر از عراقی ها خواهان برقراری صلح باشند، حتی اگر عراقی ها نتوانند توانایی خود را در رویارویی با درگیری ها بالا ببرند و به کشتارها پایان دهند، امریکا باید نیروهایش را از عراق خارج کند.