لاوروف با شروط معینی از نظرات واشنگتن درباره حل مسئله هسته ای ایران حمایت کرد
طی سفر وزیر امور خارجه روسیه به واشنگتن ، آمریکا و روسیه به توافق رسیدند که مسکو با شروط معینی و برخورداری از حق ایفای نقش میانجی استثنایی ، از نظرات واشنگتن در خصوص حل مسئله هستهای ایران حمایت کند.
کد خبر: ۹۰۶۳۸
به گزارش روزنامه «کامرسانت»، طی سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به واشنگتن «معامله ای» بین آمریکا و روسیه صورت گرفت: مسکو به ازای حمایت واشنگتن از پیوستن روسیه به سازمان تجارت جهانی ، حاضر به دادن امتیازاتی در قضیه هسته ای ایران گردید.
به نوشته این روزنامه ، تحلیلگران آمریکایی طی سفر لاوروف متوجه غیر معمولی بودن و اهمیت بیش از حد این سفر شده بودند.
شاید این مسئله را بتوان به دیپلماسی اخیر روسیه در قبال ایران و حماس و ایفای نقش میانجیگر استثنایی از سوی مسکو مربوط دانست. مذاکرات قبلی بین مقامات دو کشور چندان گرم و مطلوب نبودند و روابط روسیه و آمریکا فقط به خاطر ارتباط نزدیک رؤسای جمهور دو کشور بود که جنبه منفی خود را نشان نمی داد.
«کامرسانت» می افزاید، البته نکته جالب دیگر این است که موضع گیری روسیه در قبال مسئله هسته ای ایران در ابتدای نشست وین کاملا با مواضع آمریکا متفاوت بود. در پایان روز اول رسانه های گروهی از ابتکار عمل «تکان دهنده» روسیه برای حل بحران خبر می دادند که این حق را برای طرف ایرانی قائل شده بود که به غنی سازی محدود در خاک خویش بپردازد ولی پس از مذاکره لاوروف با کاندولیزا رایس همتای آمریکاییاش، موضع گیری روسیه به ناگهان تغییر پیدا کرد.
سرگئی پریخودکا ، مشاور رئیس جمهور روسیه وجود چنین ابتکار عملی را تکذیب و تاکید کرد که منافع روسیه و غرب در خصوص ایران تفاوتی با هم ندارند و تنها راه رسیدن به هدف کمی متفاوت است.
لاوروف نیز در واشنگتن تاکید کرد تنها پیشنهاد مسکو ، همان ایجاد مرکز مشترک غنی سازی در خاک روسیه است و بس.
این روزنامه در پایان می نویسد ، چنین برخوردی از سوی مقامات رسمی روسیه نشان دهنده دستیابی به توافقاتی در خصوص ایران بین مسکو و واشنگتن بود و روسیه از نقطه نظرات ایالات متحده در خصوص صلاح بودن بررسی مسئله هسته ای ایران در سطح شورای امنیت با شروط مشخصی حمایت کرده است. به احتمال قوی ، این موافقت به ازای حمایت آمریکا در عضویت روسیه در سازمان تجارت جهانی صورت گرفته که بسیار لازم و ضروری است.
البته ظاهرا مسکو حق ایفای نقش میانجیگر استثنایی با ایران و داشتن روابط کاری با این کشور را برای خویش حفظ کرده است.