تماس تلفنی پوتین با اسد و سلمان درباره آتش‌بس

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه طی دو تماس تلفنی جداگانه با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه و ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی درخصوص آتش‌بس و مبارزه با تکفیری‌های داعش و جبهه‌النصره رایزنی کرد.
کد خبر: ۸۸۴۴۳۹

به گزارش فارس، کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه طی تماس تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند. در این بیانیه آمده است روسای جمهور دو کشور طی گفت‌وگوی تلفنی به توافق رسیدند که به همکاری در زمینه مبارزه با تکفیری‌های داعش، جبهه‌النصره و گروه‌های تروریستی در سوریه ادامه دهند. طبق این گزارش، اسد در این گفت‌وگو توافق روسیه و آمریکا درخصوص آتش‌بس سوریه را یک گام مهم توصیف کرد و آن را اقدامی در جهت حل ناآرامی‌های سوریه دانست. رئیس‌جمهور سوریه همچنین از آمادگی دولت خود برای مشارکت در آتش‌بس سوریه خبر داد. بر اساس گزارش رویترز، پادشاهی عربستان نیز آمادگی خود را برای کار مشترک با روسیه به منظور موفقیت‌آمیز بودن آتش‌بس اعلام کرده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی اسپوتنیک گزارش کرد، این تماس تلفنی دو روز بعد از آن صورت گرفته که آمریکا و روسیه توافق آتش‌بس بین دولت سوریه و معارضان سوری را اعلام کردند. این توافق قرار است روز شنبه ۲۷ فوریه (۸ اسفندماه) اجرایی شود. دیروز سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: هر گروه مسلحی آتش‌بس را نپذیرد، تروریستی قلمداد می‌شود. ماریا زاخارووا به شبکه خبری المیادین اعلام کرد که توافق آتش‌بس در سوریه، آبروی آمریکا را حفظ می‌کند. زاخارووا توضیح داد: آمریکا فهمیده و قانع شده که سیاست‌هایش در سوریه شکست خورده، بنابراین توافق مسکو و واشنگتن برای آتش‌بس، آبروی آمریکا را حفظ خواهد کرد. او به این شبکه لبنانی گفت: کار روی پیش‌نویس درباره توافق روسیه و آمریکا ادامه دارد و انتظار نداریم مانعی سر راه باشد.

از سوی دیگر گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه از مذاکره مسکو و واشنگتن برای فراهم‌سازی مقدمات پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از قطع مخاصمات در سوریه خبر داده است. گفته می‌شود دو متن پیش‌نویس برای این قطعنامه تهیه شده است که باید در نهایت به یک متن تبدیل شود. به گفته این مقام، رایزنی بر سر محتویات این قطعنامه در جریان است. مقامات کشورهای اروپایی نیز با استقبال از برقراری آتش‌بس در سوریه، از همه طرف‌ها خواسته‌اند کمک کنند تا آتش جنگ در سوریه خاموش شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها